Neljäs sektori — Kuinka kaupunkiaktivismi haastaa hallinnon, muuttaa markkinat ja laajentaa demokratiaa

Mäenpää, Pasi; Faehnle, Maija
Nimeke: Neljäs sektori — Kuinka kaupunkiaktivismi haastaa hallinnon, muuttaa markkinat ja laajentaa demokratiaa
Tekijät: Mäenpää, Pasi (Toimittaja)
Faehnle, Maija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688031
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 26.2.2021. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 26.2.2021
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 328
Tuoteryhmät: Kevään 2021 kirjat
Politiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30.7 Kansalais- ja järjestötoiminta. Kokoustekniikka
Avainsanat: aktivismi, markkinat, hallinto, demokratia
Kaupungeissa kytee uusi demokratia. Kaupunkiaktivismin eri muodoissa kansalaiset ovat aiemmin näkemättömillä tavoilla vapautuneet ja valtaistuneet. Neljäs sektori -kirja sukeltaa uudenlaisen aktivismin pyörteisiin. Digitalisaation, internetin ja sosiaalisen median myötä kansalaisyhteiskunnan toiminta on muuttunut: se perustuu verkostoihin ja vertaistuotantoon. Uudet toimijuudet muuttavat kaupunkeja ja koko yhteiskuntaa.

Käsiteinnovaationa neljäs sektori on yritys kehystää kaupunkiaktivismin uusi kenttä. Neljännellä sektorilla tarkoitetaan yhteistoiminnallisen kansalaistoiminnan aluetta. Se on luonteeltaan proaktiivista, se keskittyy toimintaan ja organisoituu järjestötoiminnan ulkopuolella.

Tämä kirja on tulos innokkaasta ja intoilevastakin toimintatutkimuksesta kaupunkiaktivismin kentällä ja tuon kentän eri laidoilla, kohdealueina etenkin pääkaupunkiseutu ja Lahti. Kuten sana toimintatutkimus vihjaa, tekijät ovat sekä tutkineet että toimineet.

Kirja on tarkoitettu kaikille kaupunkien yhteiskunnan tilasta ja muutoksesta kiinnostuneille passiivisille ja aktiivisille kansalaisille, eri alojen opiskelijoille ja tutkijoille sekä viranhaltijoille ja poliitikoille.

Pasi Mäenpää on kaupunkisosiologi ja yliopistotutkija. Maija Faehnle (FT) on kestävän kaupungistumisen, osallisuuden ja yhteistoiminnallisen hallinnan erikoistutkija Suomen ympäristökeskus Sykessä.


Katso myös näitä tuotteita