Miksi niin monesta epäpätevästä miehestä tulee johtaja?

Chamorro-Premuzic, Tomas; Henttonen, Tatu
Nimeke: Miksi niin monesta epäpätevästä miehestä tulee johtaja?
Tekijät: Chamorro-Premuzic, Tomas (Kirjoittaja)
Henttonen, Tatu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517687805
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.4.2020. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 30.4.2020
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Kirjat
Filosofia
Sosiaalipsykologia
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kevään 2020 kirjat
Kirjastoluokka: 32.3 Naisen ja miehen asema yhteiskunnassa
Katso ympärillesi toimistossa. Avaa tv. Tehtäväänsä sopimattomia johtajia on kaikkialla - ja valitettavasti näyttää siltä, että suurin osa näistä on miehiä.
Tässä ajankohtaisessa ja provosoivassa kirjassa työpsykologi Tomas Chamorro-Premuzicilla on kaksi kysymystä: miten johtajaksi pääseminen on niin helppoa epäpäteville miehille? Entä miksi pätevien - erityisesti naisten - on niin vaikeaa edetä urallaan?
Chamorro-Premuzicin mukaan johtajien valinnassa arvostetaan liikaa karismaa, itsekeskeisyyttä ja itseluottamusta - eli leimallisesti miehisiä piirteitä. Näin tehdään, vaikka näiden piirteiden korrelaatio osaamisen kanssa on todellisuudessa negatiivinen. Aitoa kyvykkyyttä ei osata erottaa itseluottamuksesta. Tämän seurauksena monia organisaatioita johdetaan huonosti ja epäpätevien miesten osuus ylikorostuu kaikenlaisissa johtotehtävissä.
Johtajien sukupuolijakauman tasoittaminen olisi kaikkien etu, sillä tutkimusten mukaan naisille tyypillisemmät persoonallisuuspiirteet auttavat hyvässä johtamisessa. Chamorro-Premuzic siteeraa tuoreita tutkimuksia, joiden mukaan naiset omaksuvat miehiä todennäköisemmin tehokkaita johtamisstrategioita ja pärjäävät johtajina miehiä paremmin.
Chamorro-Premuzic kertoo lennokkaasti, mitä todella tarvitaan, jos haluaa päästä johtoon. Hän kuvaa, kuinka uudet rekrytointipäätökset voivat auttaa organisaatiota nostamaan johtoon oikeanlaisia ihmisiä. Chamorro-Premuzic huomauttaa, ettei naisten rekrytointikriteerejä pidä madaltaa vaan päinvastoin miesten kriteerejä pitää kiristää.
Kirja on suunnattu kaikille johtamisen psykologiasta kiinnostuneille. Erityisesti se sopii niille, jotka haluavat tietää, miten sukupuoli ja persoonallisuus vaikuttavat johtajavalintoihin ja millainen vaikutus johtajilla on johtamiinsa organisaatioihin. Tomas Chamorro-Premuzic on University College Londonin ja Columbia Universityn työpsykologian professori, ja hän on erikoistunut persoonallisuustesteihin ja johtajuuden kehittämiseen.Katso myös näitä tuotteita