Maailmantalouden Minotauros

Varoufakis, Yanis
Nimeke: Maailmantalouden Minotauros
Tekijät: Varoufakis, Yanis (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684866
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.3.2015
Hinta: 10,65 € (9,68 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 299
Tuoteryhmät: Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
Avainsanat: taloushistoria, kansainvälinen talous, Yhdysvallat, taloudelliset kriisit, talouspolitiikka, finanssikriisit, taloudelliset ennusteet, taloudellinen kehitys, taloussuhteet, kapitalismi, talousjärjestelmät
Pehmeäkantinen kirja, 2016
A-formaatin pokkari
5,00 €

Minotauros on taloustieteilijä Yanis Varoufakisin metafora Yhdysvaltojen rahoitussektorille, joka 1970-luvulta lähtien piti maailmantalouden liikkeessä. Se houkutteli ulkomaisten sijoittajien varoja, pumppasi lainarahaa yhdysvaltalaiskuluttajien taskuihin ja loi siten kysyntää muun maailman tuottamille hyödykkeille. Varoufakis murskaa vallitsevan käsityksen, että nykyinen talouskurimus johtuisi pelkästään arvopaperimarkkinoista, pankkisääntelyn puutteista tai ahneudesta. Kriisi johtuu Varoufakisin mukaan siitä, että Wall Streetin pyörittämä maailman ylijäämätuotannon ja pääomien kierrätysjärjestelmä on joutunut epäkuntoon. Järjestelmä vaikuttaa yhä valtioiden ja keskuspankkien talouspolitiikkaan, eikä kriisiä saada siksi taltutettua.

Kirja on yleistajuinen ja mukaansatempaava kertomus kapitalistisen talousjärjestelmän synnystä sekä Yhdysvaltojen noususta maailmanvallaksi, joka pani alulle jopa Euroopan unionin. Varoufakis esittää myös, kuinka estää koko maailman ja erityisesti Euroopan taloutta ajautumasta yhä hallitsemattomampaan tilaan. Siksi teos on tärkeää luettavaa myös talouspolitiikan päättäjille ja tutkijoille.

Yanis Varoufakis on kreikkalaissyntyinen, nykyisin Yhdysvalloissa vaikuttava taloustieteen professori.


Katso myös näitä tuotteita