Maailmantalouden Minotauros

Varoufakis, Yanis
Nimeke: Maailmantalouden Minotauros
Tekijät: Varoufakis, Yanis (Kirjoittaja)
Laurila, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517685481
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 5,00 € 4,00 € (3,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 299
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Talous
Yhteiskunta
Pokkarit
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: T36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kapitalismi, talousjärjestelmät, talouspolitiikka, taloudellinen kehitys, taloudelliset kriisit, finanssikriisit, taloussuhteet, taloudelliset ennusteet, kansainvälinen talous, taloushistoria
E-kirja, 2015
EPUB
10,65 €

"Maailmantalouden Minotauros" on jännityskertomus siitä, kuinka maailma vaelsi vuoden 1929 kriisistä vuoden 2008 romahdukseen. Sodan jälkeen Yhdysvallat nousi maailmanmahdiksi valtavilla ylijäämillään. Se nosti Saksan ja Japanin kasvuun ja pani Euroopan unionin alulle. 1970-luvulla sen ylijäämät vaihtuivat raskaiksi alijäämiksi, mutta silti se porskutti edelleen. Kuinka tämä oli mahdollista?

Vastaus on Minotauros: rahoitussektorin hirviö synnytti nerokkaan järjestelmän, joka kierrätti koko maailman pääomat Yhdysvaltojen kautta. Näin Wall Street loi valtavat voitot, jotka se pian moninkertaisti yhä holtittomammalla arvopaperikaupalla kunnes Minotauros sortui vuonna 2008. Kuinka estää maailmaa ajautumasta yhä uusiin, yhtä typeriin kriiseihin?

Teos on nautittava lukuelämys, jossa yhdistyvät loistelias tyyli, tarinaniskennän taito ja suvereeni asiantuntemus.

Yanis Varoufakis on tunnustettu taloustieteilijä, DIEM25-demokratialiikkeen perustaja ja kiistelty Kreikan entinen valtiovarainministeri.


Katso myös näitä tuotteita