Maailman taloushistoria — Teollinen aika

Schön, Lennart
Nimeke: Maailman taloushistoria — Teollinen aika
Tekijät: Schön, Lennart (Kirjoittaja)
Autio, Paula (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517684941
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 20.4.2015
Hinta: 26,61 € (24,19 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 541
Tuoteryhmät: Historia
Talous
Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
Avainsanat: taloushistoria, kansainvälinen talous, teollistuminen, taloudellinen kehitys, 1900-luku, historia, teollinen vallankumous, markkinatalous, yhteiskuntakehitys, teollinen yhteiskunta, talouskasvu, taloudelliset kriisit, kansainvälinen kauppa, 1800-luku, rahatalous, 2000-luku
Pehmeäkantinen kirja, 2017

36,00 €

"Maailman taloushistoria - teollinen aika" käsittelee maailmantalouden kehitystä noin vuodesta 1800 meidän päiviimme asti. Se valaisee globaalin kehityksen yleisiä linjoja ja laajoja asiayhteyksiä, mutta kertoo samalla myös parin viime vuosisadan aikana tapahtuneista merkittävistä yksittäisistä muutoksista ja yllättävistä käännekohdista.

Teollisen aikakauden myötä maailma on nivoutunut yhä tiiviimmin yhteen, ja eri maanosat ovat tulleet kehityksessään entistä riippuvammiksi toisistaan kaikissa suhteissa. Kirja valottaa teollisen ajan historian tärkeimpiä piirteitä ja 1800-1900-lukujen suurten mullistusten takana piileviä voimia aina 2000-luvun alkuun saakka. Se avaa näkökulman historian eri aikakausiin ja kuvailee maailmantaloutta kaikilla mantereilla sekä merkittävimpien valtioiden kehitystä.

Schönin teos on kirjoitettu paitsi kurssikirjaksi, myös maailman taloushistorian yleisteokseksi. Se katsoo maailmaa kokonaisvaltaisesti ja se on otteeltaan moderni. Siinä ovat mukana aivan viimeaikaisen tutkimuksen tulokset. Monet aiemmat alan perusteokset ovat olleet yleensä hyvin Länsi-Eurooppa- ja Pohjois-Amerikka-keskeisiä, mutta Schönin tarkastelussa on tasapainoisesti mukana koko maailma. Suomalaiselle opiskelijalle ja lukijalle on suuri etu, että se kattaa myös Pohjoismaat, jotka yleensä jäävät maailman taloushistoriateoksissa katveeseen. Ja toisin kuin yleensä, naistenkin rooli on mukana. Teos on myös tuore ja oiva puheenvuoro nykyiseen globalisaatiokeskusteluun.

Lennart Schön on Lundin yliopiston taloushistorian professori. Hän on kansainvälisesti erittäin tunnettu ja tunnustettu taloushistorioitsija.


Katso myös näitä tuotteita