Maailman taloushistoria — Teollinen aika

Schön, Lennart
Nimeke: Maailman taloushistoria — Teollinen aika
Alkuteos: Vår världs ekonomiska historia, Del 2: Den industriella tiden
Tekijät: Schön, Lennart (Kirjoittaja)
Autio, Paula (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517686181
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Alkuteos: Vår världs ekonomiska historia, Del 2: Den industriella tiden
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 541
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Talous
Tietokirjat
Kirjastoluokka: K36.09 Taloushistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taloushistoria, taloudellinen kehitys, kansainvälinen talous, teollistuminen, teollinen vallankumous, markkinatalous, talouskasvu, taloudelliset kriisit, rahatalous, kansainvälinen kauppa, yhteiskuntakehitys, teollinen yhteiskunta, historia
Avainsanat: markkinatalous, taloushistoria, maailmanhistoria, rahatalous, taloudellinen kehitys, teollinen aika, teollinen vallankumous
E-kirja, 2013
EPUB
26,61 €

"Maailman taloushistoria - Teollinen aika" käsittelee maailmantalouden kehitystä vuodesta 1800 meidän päiviimme asti. Tuona aikana maailman väestö 6- ja tuotanto 65-kertaistui. Tuotannon ja kaupankäynnin lisääntyminen yhtenäisti maailmaa ja teki eri maanosat entistä riippuvaisemmiksi toisistaan. Höyrykoneen, poltto- ja sähkömoottorin sekä lopulta tietokoneen keksiminen häivyttivät maanosien välisiä etäisyyksiä, ja maailmantalouden painopiste siirtyi Isosta-Britanniasta Yhdysvaltoihin.

Lennart Schön valaisee globaalin kehityksen yleisiä linjoja ja suurten mullistusten takana piilleitä voimia. Hän kiinnittää huomiota myös yksittäisiin muutoksiin ja maailmantalouden yllättäviin käännekohtiin. Otteeltaan modernissa teoksessa ovat mukana aivan viimeaikaisimman tutkimuksen tulokset. Lisäksi se kattaa Pohjoismaat sekä naisten roolin, jotka yleensä jäävät maailman taloushistorian tarkasteluissa katveeseen.

Lennart Schön (1946-2016) oli Lundin yliopiston taloushistorian professori sekä kansainvälisesti erittäin tunnettu ja tunnustettu tutkija.


Katso myös näitä tuotteita