Maailman taloushistoria — Esiteollinen aika

Söderberg, Johan
Nimeke: Maailman taloushistoria — Esiteollinen aika
Tekijät: Söderberg, Johan (Kirjoittaja)
Autio, Paula (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517686631
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.2.2018
Hinta: 25,73 € (23,39 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 420
Tuoteryhmät: Historia
Talous
Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 36.09 Taloushistoria
Avainsanat: taloushistoria, yhteiskuntakehitys, maailmanhistoria, taloudellinen kehitys, historia, talousjärjestelmät, esiteollinen yhteiskunta
Pehmeäkantinen kirja, 2017

36,00 €

Oliko hopeakaivosten ehtyminen syy Rooman taloudelliseen tuhoon? Nousiko Mesopotamia aikansa talousmahdiksi kirjoitustaidon ansiosta?

Johan Söderberg kuvaa taloushistorian jännittävät linjat ihmiskunnan alkuhetkistä vuoteen 1800. Maailman taloushistoria: Esiteollinen aika on maantieteellisesti kattava kokonaisesitys, jossa poikkeuksellisesti nostetaan esille myös pienet maat ja naisten roolin taloudessa.

Tuhat vuotta sitten Eurooppa oli alkeellinen, harvaan asuttu alue, kun taas Kiinassa osattiin jo painaa paperia, ja Lähi-itä oli vilkas kaupan keskus. Vasta uuden ajan alussa kirjapainotaito ja muu tekninen kehitys muuttivat eurooppalaisten maailmankuvaa ja elämäntapoja. Siirtomaakauppa ja talouksien välinen vuorovaikutus yleistyivät. Maailma otti ensi askeleet kohti globaalia taloutta.

Havainnollinen ja oivaltava Maailman taloushistoria: Esiteollinen aika on parasta luettavaa jokaiselle taloudesta ja maailmanhistoriasta kiinnostuneelle.

Johan Söderberg on taloushistorian professori Tukholman yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita