Luovaa kirjoittamista tutkijoille

Karjula, Emilia; Kouri, Jaana; Mahlamäki, Tiina
Nimeke: Luovaa kirjoittamista tutkijoille
Tekijät: Karjula, Emilia (Kirjoittaja)
Kouri, Jaana (Kirjoittaja)
Mahlamäki, Tiina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523971868
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.8.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 30.8.2024
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 180
Tuoteryhmät: Syksyn 2024 kirjat
Tutkimusmenetelmät
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 86.07 Kaunokirjallisuuden kirjoittaminen ja kääntäminen
Tutkimuksen tekeminen on luovaa työtä, joka järjestelmällisyyden ja sitkeyden lisäksi vaatii alttiutta heittäytyä, kokeilla ja tunnustella uusia näkökulmia. Tämä kirja toimii oppaana, joka tukee tutkimusprosessia luovan kirjoittamisen menetelmiä hyödyntäen.

Kirjassa yhdistyvät teoreettinen tieto, tekijöiden omakohtaiset kokemukset ja kirjoitusharjoitukset. Harjoitusten tavoitteena on kokeilla erilaisia kirjoittamisen tapoja, madaltaa kirjoittamisen kynnyksiä, ja tuoda tekstiin uusia, lukijan mielenkiintoa ylläpitäviä esitystapoja.

Luova ja reflektoiva kirjoittaminen tukee tutkijan ajattelua ja argumenttien kehittelyä, auttaa hahmottamaan työn erilaisia vaiheita ja omia työskentelytapoja sekä löytämään tutkimusaiheeseen uusia näkökulmia.

Teos on tarkoitettu yliopistolliseksi kurssikirjaksi humanistisille tieteenaloille, kuten historian, kielten, kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen oppiaineisiin, mutta teoksen näkökulmia ja harjoituksia voi soveltaa myös vaikkapa yhteiskuntatieteellisillä aloilla.

Kirjan kirjoittajat ovat kolme kirjoittamiseen intohimoisesti ja ennakkoluulottomasti suhtautuvaa tutkijaa. FT Emilia Karjula on kirjailija ja kirjoittamisen opettaja. Dosentti Jaana Kouri on tutkija, kirjailija ja sanataideohjaaja. Dosentti Tiina Mahlamäki on yliopistonlehtori ja tietokirjailija.


Katso myös näitä tuotteita