Lastensuojelun historia — Tutkielma oikeussääntelystä, kulttuurisista kerrostumista ja hallinnan murroksista

Harrikari, Timo
Nimeke: Lastensuojelun historia — Tutkielma oikeussääntelystä, kulttuurisista kerrostumista ja hallinnan murroksista
Tekijät: Harrikari, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687461
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 448
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Kasvatus
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: 37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lastensuojelu, lapsen asema, oikeudellinen sääntely, lainsäädäntö, lastenhuolto, lastensuojelulaki, rikosoikeus, lapsuus, lasten oikeudet, ihmisoikeudet, lapsen etu, lapset (ikäryhmät), nuoret, keskiaika, uusi aika, köyhäinhoito, sosiaalihistoria, kasvatushistoria, historia
E-kirja, 2020
EPUB
33,90 €

Lastensuojelu on nyky-yhteiskunnassa itsestäänselvyys. Se tarkoittaa lapsen suotuisan kehityksen varmistamista ja hyvinvoinnin edistämistä. Lasten julkisoikeudellinen suojelu on sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisten työtä, jota säädellään lastensuojelulailla. Miten tällaisiin linjauksiin on päädytty?
Teos tarkastelee lastensuojelun muutoksia keskiajalta nykypäivään. Se analysoi lastensuojelun yhteiskunnallisten tehtävien, suojeluun johtavien tekijöiden sekä suojelun toteuttamisen muutoksia oikeussääntelyn, lainvalmisteluaineistojen ja aikalaistekstien valossa. Suojelukysymyksen historialliset kerrostumat kytketään niiden ajallispaikallisiin yhteyksiin ja laajempiin yhteiskunnallisen hallinnan tapojen murroksiin.

Kyseessä on lasten yhteiskunnallisen suojelutoiminnan kokonaiskuvaus, jollaista ei Suomessa ole kirjoitettu. Teos palvelee yliopisto- ja ammattikorkeakoulutasoista perusopetusta, erityisesti sosiaali-, oikeus- ja kasvatustieteiden aloilla. Tutkimukseen perustuvana tietokirjana sen historiallinen kuvaus palvelee myös lastensuojelusta kiinnostunutta laajaa yleisöä.

Timo Harrikari on sosiaalityön professori Tampereen yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita