Lähiökylä — Tutkimus yhteisöllisyydestä ja eriarvoisuudesta

Junnilainen, Lotta
Nimeke: Lähiökylä — Tutkimus yhteisöllisyydestä ja eriarvoisuudesta
Tekijät: Junnilainen, Lotta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687034
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 343
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalipolitiikka
Sosiologia
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 30.114 Alueellinen sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lähiöt, yhteisöllisyys, arki, kokemukset, yhteenkuuluvuus, sosiaaliset verkostot, naapuriapu, yhdenvertaisuus, eriarvoisuus, vuokratalot, rakennettu ympäristö, kaupunkiympäristö, julkisuuskuva, media, stereotypiat, yhteiskuntaluokat, kaupunginosat, kaupunkisosiologia
E-kirja, 2019
EPUB
27,90 €

2010-luvun vuokratalolähiössä vain harvat uskovat yhteiskunnan kehittyvän parempaan suuntaan. Eteenpäin menemisen tilalla on kokemus alakynteen ja puristuksiin joutumisesta ympärillä tapahtuvien muutosten edessä.

Tutkija-kirjailija Lotta Junnilaisen kirjassa kuvataan kahden vuokratalolähiön arkea. Teos on tutkimus suomalaisen yhteiskunnan eriarvoistumisesta ja kaupunkien eriytymisestä. Se on kuvaus niukkuudesta, epävarmuudesta ja turhautumisesta, mutta myös yhteisöllisyydestä ja solidaarisuudesta.

Aineisto on kerätty etnografisilla menetelmillä osallistumalla alueiden elämään ja asukkaiden arkeen puistoissa, pubeissa, asukastiloissa, kouluissa ja asukkaiden olohuoneissa. Kirja on tutkielma vuokrataloalueiden valtaväestön elämästä, kokemuksista ja niistä mekanismeista, joilla toiset meistä työnnetään yhteiskunnan marginaaliin ja tehdään ikään kuin vääränlaisiksi ihmisiksi.

Kirja osoittaa, että luokkaerot eivät ole vain historian jäänne vaan elettyjä eriarvoisuutta tuottavia todellisuuksia. Teoksen pohjalta on helpompi ymmärtää, mistä eriarvoisuudessa on kyse ja miten sitä tuotetaan. Kirja sopii kaikille yhteiskuntatieteellisestä kirjallisuudesta kiinnostuneille lukijoille sekä yliopistoihin kurssikirjaksi ja lukemistoksi.


Katso myös näitä tuotteita