Kulttuuri ja yhteiskunta — Kulttuurintutkimuksen klassikkotekstejä

Lehtonen, Mikko
Nimeke: Kulttuuri ja yhteiskunta — Kulttuurintutkimuksen klassikkotekstejä
Tekijät: Lehtonen, Mikko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689304
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tuotteesta on tulossa uusintapainos 17.6.2024 ja tuote toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 13.10.2021
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Klassikot
Kulttuurintutkimus
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurintutkimus, kulttuuriteoriat, kulttuurin muutos, osakulttuurit, yhteiskuntaluokat, ideologiat, sosiaalinen muutos, yhteiskunta, kulttuuri
E-kirja, 2021
EPUB
29,90 €

Onko kulttuurintutkimuksella annettavaa nykyhetken ymmärtämisessä?
Kulttuurintutkimus mielletään usein populaarikulttuurien ja identiteettien tutkimiseksi. Stuart Hallin mukaan kulttuurintutkimuksen pitkän linjan kohteena ei kuitenkaan ole kulttuuri sinänsä, vaan se, miten kulttuuri on osallisena yhteiskunnallisen todellisuuden tuottamisessa.

Kulttuurintutkimus on kiinnostunut erityisistä historiallisista hetkistä, joissa pitkä- ja lyhytkestoiset yhteiskunnalliset, poliittiset, taloudelliset ja ideologiset ristiriidat kietoutuvat eri tavoin toisiinsa.

Kulttuuri ja yhteiskunta -kokoelmaan suomennetut kymmenen avaintekstiä 1950-luvulta nykyhetkeen valottavat tätä kulttuurintutkimuksen pitkää linjaa. Kirjoittajat ovat Raymond Williams, Stuart Hall, Birminghamin nykykulttuurin tutkimuskeskuksen tutkijaryhmä, David Morley, John Clarke, Sarah Franklin, Celia Lury ja Jackie Stacey, Doreen Massey sekä Paul Gilroy.

Teksteissä analysoidaan sitä, millainen rooli kulttuurisilla ulottuvuuksilla on taloudellisissa ja poliittisissa käytänteissä - ja päinvastoin. Teos on tarkoitettu kaikille kulttuurintutkimuksen lähtökohdista ja sovellusmahdollisuuksista kiinnostuneille.

Mikko Lehtonen toimi Tampereen yliopiston mediakulttuurin professorina vuosina 2002-2021. Hänen teoksiinsa lukeutuvat Merkitysten maailma (1996) sekä Maa-ilma (2014). Lehtonen on toimittanut ja suomentanut useita kulttuurintutkimuksellisia teoksia (mm. Raymond Williams, Stuart Hall, Doreen Massey ja Lawrence Grossberg).


Katso myös näitä tuotteita