Kuinka muuttaa maailmaa - Kriittisiä esseitä Marxista

Hobsbawm, Eric
Nimeke: Kuinka muuttaa maailmaa - Kriittisiä esseitä Marxista
Tekijät: Hobsbawm, Eric (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686976
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 17.12.2018
Ilmestymispäivä: 17.12.2018
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Muut tekijät: Henttonen, Tatu (Kääntäjä)
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 496
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Syksyn 2018 kirjat
Kirjastoluokka: 11.4 Uusimman ajan filosofia
Marxista ponnistanut ajattelu ja toiminta on ollut suuri yhteiskunnallinen voima, jonka avulla on muutettu ja ohjattu teollisuuskapitalismia. Tämä historiantutkija Eric Hobsbawmin kirja käsittelee marxilaisen ajattelun vaikutuksia maailmaan vuosina 1840-2011.

Maailman muuttaminen on sinänsä merkittävä yhteiskuntatieteellinen teema. Ilmastonmuutos materiaalisena ilmiönä on nostanut sen tämän hetken tärkeimmäksi teemaksi. Marxilaiseen metodiin kuuluu nykymaailman kehityksen analysointi materiaalisena prosessina, joten metodi on myös tässä osuva.

Marxilainen ajattelu on keskeinen lähde keskustelulle maailman muuttamisesta. Valitettavasti marxilaisuus nähdään nykyään poliittisena lyömäaseena eikä niinkään yhteiskuntateoreettisesti kiinnostavana aiheena. Siksi marxilaisen ajattelun historia on tärkeä puheenvuoro. Hobsbawm on paras henkilö tekemään koonnin, sillä hänellä on mittavat ansiot sekä historioitsijana että kirjoittajana. Kirjan näkökulma ylittää oppialojen väliset rajat, ja se on myös kriittinen katsaus marxilaisuuteen.

Viime aikoina Marxia kohtaan on herännyt uutta kiinnostusta, mistä kertovat esimerkiksi lukuisat suositut Marx-lukupiirit ja Raoul Peckin elokuva Nuori Karl Marx (2017).


Katso myös näitä tuotteita