Kollaboraatio — Yhteistekijyys nykykirjallisuudessa ja taiteessa

Kuusela, Hanna
Nimeke: Kollaboraatio — Yhteistekijyys nykykirjallisuudessa ja taiteessa
Tekijät: Kuusela, Hanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687812
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 30.4.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 30.4.2020
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Kirjat
Kulttuurintutkimus
Media & journalismi
Tutkimusmenetelmät
Yhteiskunta
Kevään 2020 kirjat
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
Nykytaiteen avainsanoja ovat osallistuminen, yhteisöllisyys ja kollaboraatiot. Yhdet vannovat yhteisötaiteen nimiin, toiset perustavat taiteilijakollektiiveja, ja kolmannet haluavat osallistaa yleisöä. Soraääniä kuulee vain harvoin. Taidemaailmaa hallitsee yhteisöllisyyden eetos, ja yksinäinen taiteilijanero on poissa muodista.

Kollaboraatiosta on esseemäinen tutkimus yhteistekijyyden ihanteista nykykirjallisuudessa ja -taiteessa. Mikä ajaa taiteilijoita perustamaan kollektiiveja ja tuhannet ihmiset kirjoittamaan yhteistä romaania? Miksi kirjallisuutta halutaan kirjoittaa yhdessä, ja miksi runoilijat ulkoistavat kirjoittamistaan internet-työläisille?

Kirjassa pohditaan kirjallisten kollaboraatioiden suosiota osana nykytaloutta. Onko sattumaa, että kirjoja kirjoitetaan yhä enemmän yhdessä, samaan aikaan kun ulkoistukset jylläävät globaalissa taloudessa? Olemmeko edistyksellisen ilmiön äärellä, vai todistammeko vain kapitalismin uusinta muotia?

Kysyessään innostuksen keskellä hankalia kysymyksiä kirja on kritiikin asialla. Vaikka elämme individualismin kyllästämää aikaa, nykykapitalismin uskotaan olevan aiempaa inhimillisempää, koska se rakentuu yhteyksille ja yhteistyölle - siis jatkuville kollaboraatioille. Ajatuksessa on jotain niin outoa, että sitä on tutkittava!


Katso myös näitä tuotteita