Kenen media? — Johdatus viestintäpolitiikan tutkimukseen

Karppinen, Kari ym.
Nimeke: Kenen media? — Johdatus viestintäpolitiikan tutkimukseen
Tekijät: Karppinen, Kari ym. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686013
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 20.1.2017
Hinta: 25,73 € (23,39 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Media & journalismi
E-kirjat
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
Avainsanat: taloudellinen sääntely, päätöksenteko, poliittinen päätöksenteko, televalvonta, hallinta, yleisradiotoiminta, tekijänoikeus, verkkoviestintä, viestintä, julkiset palvelut, joukkoviestimet, tutkimus, viestintäpolitiikka, viestintäoikeus, tieteidenvälisyys, media, sääntely, Internet
Pehmeäkantinen kirja, 2015

36,00 €

Viestintäpolitiikka koskettaa yhä useammin ihmisten arkielämää - jopa heidän tietämättään. Poliittiset päätökset vaikuttavat jokaisen mahdollisuuksiin saada ja jakaa tietoa, ilmaista itseään ja päättää omasta yksityisyydestään. Viestintäkysymysten ajankohtaisuudesta ja poliittisuudesta kertoo esimerkiksi internetin hallinnan, yksityisyydensuojan, tekijänoikeuksien tai julkisen palvelun tiedonvälityksen herättämä keskustelu. Päätöksenteko on tavoitteellista toimintaa, ja viestintää koskeviin päätöksiin vaikuttavat vahvasti yhteiskunnalliset valtarakenteet, intressit ja ihanteet. Mitä esimerkiksi tarkoitetaan, kun puolustetaan sananvapautta, demokratiaa tai vapaita markkinoita? Vaikeasti rajattavasta aiheesta ei siksi saa selkoa käymällä läpi pelkkiä lakitekstejä, vaan on tutkittava niiden laatijoiden intressejä sekä niiden oikeuttamiseksi esitettyjä argumentteja. Sananvapauden ja demokratian nimissä voidaan ajaa hyvin monenlaisia linjauksia.

Kenen media? johdattaa lukijan viestintäpolitiikan tutkimuksen peruskäsitteisiin, tutkimusotteisiin sekä ajankohtaisiin kiistoihin ja ilmiöihin. Viestintäpolitiikan tutkimuksessa yhdistyvät muun muassa viestinnän, oikeustieteen ja politiikan tutkimuksen menetelmät ja lähestymistavat. Kirja painottaa joukkoviestimiä koskevaa päätöksentekoa - tekijänoikeuksia, televiestintää ja sen yksityisyydensuojaa unohtamatta.


Katso myös näitä tuotteita