Kaupunki politiikassa — Yhteiskunta, ihminen ja ihana kaupunki

Vaattovaara, Mari; Joutsiniemi, Anssi; Airaksinen, Jenni; Wilenius, Markku
Nimeke: Kaupunki politiikassa — Yhteiskunta, ihminen ja ihana kaupunki
Tekijät: Vaattovaara, Mari (Kirjoittaja)
Joutsiniemi, Anssi (Kirjoittaja)
Airaksinen, Jenni (Kirjoittaja)
Wilenius, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689175
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.5.2021
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 261
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 34 ALUESUUNNITTELU. ALUEPOLITIIKKA
Avainsanat: aluekehitys, kaupunkikeskustat, kaupunkisuunnittelu, kaupunkipolitiikka
Rakennettu elinympäristö on enemmän kuin aikakauden tai politiikan heijaste. Se on myös tekijöidensä tahdonilmaus ja osoitus kyvystä tavoitteelliseen toimintaan yli ajan. Suomalaisessa kaupunkipolitiikassa on hukassa sekä itse kaupunki että yhteys tapahtuneeseen kaupunkikehitykseen. Nykyistä kehitystä ohjaa raskas, epämääräinen, hallinnon ja politiikan ulkorajoille muodostunut koneisto, joka ei riittävällä tavalla pysty vastaamaan sen enempää kaupungistumisen kuin hyvinvointiyhteiskunnankaan haasteisiin.
Kaupunkipolitiikalle on nähdäksemme löydettävä tavoitteet, jotka selättävät haitalliset, itseään ylläpitävät toiminnalliset rakenteet ja niistä kumpuavat haaleat ratkaisut. Keskeistä kaupunkipolitiikan muotoutumisessa on nostaa jalustalle perinteeseemme keskeisesti kuulunut paikallisen yhdessä tekemisen eetos. Roolit, oikeudet ja velvollisuudet on määriteltävä selkeiksi eikä niitä voi korvat epämääräisin kumppanuuspuhein.
Toiminnan oikeuttaminen tulisi perustua osallistavan demokraattisen prosessin lisäksi lopputuloksen arviointiin. Keinot ja tavoitteet on pystyttävä erottamaan toisistaan. Toiminnan oikeutusta arvioida laadullisten määreiden kautta - yhteiskunnan, ihanan kaupungin ja ihmisen lähtökohdista.


Katso myös näitä tuotteita