Katso kuule koulua — Kehollisuus, materiaalisuus ja tekstit koulun vuorovaikutuksessa

Heinonen, Pilvi; Karvonen, Ulla
Nimeke: Katso kuule koulua — Kehollisuus, materiaalisuus ja tekstit koulun vuorovaikutuksessa
Tekijät: Heinonen, Pilvi (Toimittaja)
Karvonen, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970601
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.10.2022
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 360
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 38.5 Koululaitos
Pehmeäkantinen kirja, 2022

42,00 €

Millainen on luokkahuoneen materiaalinen ekologia? Miten robotteja käytetään oppimistilanteissa? Kuinka kasvattaja kohtaa lapsen mielipahan? Millaista on kehollisuus musiikintunnilla? Mitä kieliä koululuokassa saa käyttää? Millä tavoin fiktio- ja tietokirjallisuutta käytetään eri oppiaineiden opetuksessa?

Katso kuule koulua - kehollisuus, materiaalisuus ja tekstit koulun vuorovaikutuksessa tarjoaa tuoretta tutkimustietoa nykykoulun vuorovaikutuskäytänteistä ja sen muuttuvasta, entistä moninaisemmasta kieli- ja tekstimaisemasta. Kirjan artikkeleissa tarkastellaan tilan, kehon ja kehollisuuden sekä erilaisten tekstien, esineiden ja teknologian hyödyntämistä luokkahuoneen vuorovaikutustilanteissa.

Artikkelit liikkuvat eri koulutusasteilla varhaiskasvatuksesta lukioon ja ammatilliseen opetukseen. Erityisesti niissä keskitytään oppilaiden väliseen vuorovaikutukseen, joka on tähänastisessa tutkimuksessa jäänyt vähemmälle huomiolle. Tutkimusmenetelminä ovat multimodaalinen keskustelunanalyysi, etnografia, vuorovaikutuslingvistiikka ja diskurssianalyysi.

Kirja on tarkoitettu kaikkien koulutusasteiden opettajille, varhaiskasvattajille ja opettaja-opiskelijoille sekä koulun tutkimuksesta kiinnostuneille tutkijoille ja opiskelijoille muun muassa kasvatustieteen, ainedidaktiikan ja kielentutkimuksen kentällä. Artikkelit voivat myös toimia inspiroivina menetelmällisinä avauksina ja pohdintoina myös esimerkiksi sukupuolentutkimuksen tai teknologian aloilla.


Katso myös näitä tuotteita