Kaadetaan kauppakorkea — Miksi bisneskouluista pitäisi tehdä organisaatiokouluja?

Parker, Martin
Nimeke: Kaadetaan kauppakorkea — Miksi bisneskouluista pitäisi tehdä organisaatiokouluja?
Alkuteos: Shut Down the Business School
Tekijät: Parker, Martin (Kirjoittaja)
Laurila, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517687454
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Alkuteos: Shut Down the Business School
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 252
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kauppakorkeakoulut, kritiikki, yliopistot, korkeakoulut, opetus, johtaminen, rahoitus, yhteiskunnalliset vaikutukset, yhteiskuntakritiikki
E-kirja, 2020
EPUB
24,90 €

Johtamista ja ahneutta opettavilla kauppakorkeakouluilla on ollut keskeinen rooli markkinakapitalismin globaalissa voittokulussa. Sen myötä ne ovat myös vastuussa finanssikriiseistä, eriarvoistumisesta ja ilmaston lämpenemisestä. Kauppakorkeakoulut ovat ujuttaneet markkinamallin myös emoyliopistoihinsa ja kasvaneet siellä loisesta isännäksi. Niiden tuottoisa tutkintokauppa on mahdollistanut yliopistojen julkisen rahoituksen alasajon ja murentanut yliopiston perinteistä ideaa yhteiskuntaa kokonaisvaltaisesti ja avoimesti palvelevana tiedon tuottajana.

Professori Martin Parkerin mukaan on korkea aika kääntää kehityksen suunta. Kauppakorkeakoulut on suljettava ja ne on korvattava ihmiselämän moninaista järjestäytymistä ennakkoluulottomasti tutkivilla ja opettavilla organisaatiokouluilla. Uudistus tuottaisi avarakatseisempia ihmisiä ja auttaisi kehittämään uudenlaisia organisaatiomuotoja yritysmallille ominaisen hierarkkisen johtamisen sijaan ja rinnalle. Markkinamanagerialismin ahtaasta kehikosta murtautuminen synnyttäisi uusia toimintatapoja, jotka tukisivat yhteiskuntien ja koko maailman taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää kehitystä.

Martin Parker on opettanut monissa brittiläisissä bisneskouluissa vuodesta 1995. Nykyään hän on professorina Bristolin yliopiston johtamisen laitoksella.


Katso myös näitä tuotteita