Julkinen tiede

Väliverronen, Esa
Nimeke: Julkinen tiede
Tekijät: Väliverronen, Esa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686518
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 12.1.2018
Hinta: 22,18 € (20,16 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Media & journalismi
Yhteiskunta
Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Avainsanat: open access, asiantuntijuus, tieteen popularisointi, tiede, tieteensosiologia, verkkojulkaiseminen, populaarikulttuuri, mediatutkimus, avoimuus, sosiaalinen media, kansalaistiede, arviointi, tiedeviestintä, yhteiskunnalliset vaikutukset, tutkimustieto, tiedejournalismi, julkisuus, vuorovaikutus, yhteiskunta
Pehmeäkantinen kirja, 2016

31,00 €

Mikä on avoimen tieteen paikka avoimessa yhteiskunnassa?

Kansalaisten kiinnostus tiedettä kohtaan on Suomessa poikkeuksellisen korkeaa. Tiede ja teknologia näkyvät yhä enemmän yhteiskunnassa, arjessa ja mediassa. Mitä tapahtuu, kun perinteisesti akateemisiin piireihin suljettu tutkimus tuodaan kaikkien saataville?

"Julkinen tiede" käsittelee tieteen roolia yhteiskunnassa ja kuvailee, kuinka tiede ja tutkijat esitetään mediassa ja populaarikulttuurissa. Teos rohkaisee tutkijoita osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja avaa tiedeviestinnän muuttuvia sääntöjä.

"Julkinen tiede" sopii niin tutkijoille, journalisteille kuin kelle tahansa tieteestä kiinnostuneelle. Sen tarkastelukohteina ovat monenlaiset ilmiöt sosiaalisen median tutkimusviestinnästä tiedebarometreihin ja tieteen kaupallistamishankkeista Breaking Bad -tv-sarjaan.

Esa Väliverronen on Helsingin yliopiston viestinnän professori.


Katso myös näitä tuotteita