Julkinen tiede

Väliverronen, Esa
Nimeke: Julkinen tiede
Tekijät: Väliverronen, Esa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685375
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,00 € (28,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tiede, julkisuus, avoimuus, vuorovaikutus, yhteiskunta, tutkimustieto, yhteiskunnalliset vaikutukset, arviointi, verkkojulkaiseminen, open access, tiedeviestintä, tieteen popularisointi, asiantuntijuus, tiedejournalismi, populaarikulttuuri, sosiaalinen media, kansalaistiede, tieteensosiologia, mediatutkimus
E-kirja, 2018
EPUB
22,18 €

Mikä on avoimen tieteen paikka avoimessa yhteiskunnassa?

Kansalaisten kiinnostus tiedettä kohtaan on Suomessa poikkeuksellisen korkeaa. Tiede ja teknologia näkyvät yhä enemmän yhteiskunnassa, arjessa ja mediassa. Mitä tapahtuu, kun perinteisesti akateemisiin piireihin suljettu tutkimus tuodaan kaikkien saataville?

"Julkinen tiede" käsittelee tieteen roolia yhteiskunnassa ja kuvailee, kuinka tiede ja tutkijat esitetään mediassa ja populaarikulttuurissa. Teos rohkaisee tutkijoita osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja avaa tiedeviestinnän muuttuvia sääntöjä.

"Julkinen tiede" sopii niin tutkijoille, journalisteille kuin kelle tahansa tieteestä kiinnostuneelle. Sen tarkastelukohteina ovat monenlaiset ilmiöt sosiaalisen median tutkimusviestinnästä tiedebarometreihin ja tieteen kaupallistamishankkeista Breaking Bad -tv-sarjaan.

Esa Väliverronen on Helsingin yliopiston viestinnän professori.


Katso myös näitä tuotteita