Huomisen huomaava demokratia

Oksanen, Markku; Vogt, Henri
Nimeke: Huomisen huomaava demokratia
Tekijät: Oksanen, Markku (Toimittaja)
Vogt, Henri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970243
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 31.3.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 31.3.2023
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Kevään 2023 kirjat
Filosofia
Politiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.1 Poliittiset järjestelmät
Toimimme helposti lyhytjänteisesti, vaikka periaatteessa haluaisimme jättää jälkipolville maailman paremmassa tilassa kuin itse sen perimme. Erityisesti ympäristön tilaa koskeva päätöksenteko painii jatkuvasti ongelman kanssa. Juuri tämän vuoksi olisi tärkeä pysähtyä pohtimaan politiikan seurauksia erilaisista ajan näkökulmista. Huomata myös huominen.

Huomisen huomaava demokratia on moniääninen puheenvuoro pitkäjänteisyyden ja demokraattisen päätöksenteon yhteensovittamisesta Suomessa
ja maailmallakin. Teos tarkastelee keskeisiä käsitteellisiä kysymyksiä: Mitä voimme tietää ja mitä emme voi tietää tulevaisuudesta? Sitovatko nyt tehdyt pitkän tähtäimen päätökset tulevien sukupolvien käsiä? Entä voisiko äänioikeuden antaminen lapsille tehdä päätöksistä pitkäjänteisiä?

Teos tarttuu myös käytännöllisiin kysymyksiin ja tarkastelee, millaisia demokraattisia innovaatioita on kehitetty pitkäjänteisyyden edistämiseksi. Voiko puntaroiva demokratia kansalaisraateineen täydentää edustuksellista päätöksentekoa tai lisätä luontoarvojen kestävää huomioimista tulevaisuudessa? Millaiseen ideologiaan perustuu eduskunnan tulevaisuusvaliokunta?

Teoksen kirjoittajat ovat johtavia suomalaisia yhteiskuntatieteilijöitä,
politiikantutkijoita ja filosofeja.


Katso myös näitä tuotteita