Hullut mielenterveysmarkkinat — Kuinka korjata kurjistuneet mielenterveyspalvelut?

Salo, Markku
Nimeke: Hullut mielenterveysmarkkinat — Kuinka korjata kurjistuneet mielenterveyspalvelut?
Tekijät: Salo, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687881
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.5.2020
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 59.2 Yleinen terveydenhoito
Avainsanat: mielenterveysongelmat, mielenterveyspalvelut, mielenterveystyö, mielenterveyspotilaat
Kovakantinen kirja, 2019
Lankasidos
32,00 €

Mielenterveystyön on ajautumassa ennen kokemattomaan kriisiin, kun ala alistetaan markkinoille ja palvelut siirtyvät kansainvälisten suuryritysten vastuulle. Perustyö mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa on pirstaloitunut. Aikaa perustyössä ei enää ole asukkaiden kanssa tehtävään vuorovaikutukseen eikä heidän osallisuutensa vahvistamiseen.

Hullut mielenterveysmarkkinat -kirjassa perustyöntekijät kertovat työnsä ja työorganisaatioidensa surkeasta tilasta. Palveluorganisaation esimiehet, johtajat ja omistajat kuvaavat oman työnsä muutoksia. He kaikki näyttävät elävän omissa, erillisissä todellisuuksissaan. Teos kuvaa, kuinka yksityisen voiton tavoittelun, julkishallinnon ideologisten perusteiden ja palvelujen tilaamisen konkreettiset pelisäännöt johtavat mielenterveys- ja päihdetyön kurjistumiseen.

Monikerroksinen yhteiskuntatieteellinen analyysi yhdistää työn kurjistumisen laajempiin poliittisen talouden muutoksiin. Kriisin parannuskeinoina kirjassa esitellään mielenterveystyön oman elämän hallinnan viitekehys ja kuinka sitä voidaan rakentaa yhteistoiminnan perustalta. Palvelujen tilaamisen pelisäännöt ja käytännöt vaativat myös perinpohjaista uudistusta.

Markku Salo on vapaa tutkija ja toimittaja. Hän on tutkinut lähes 30 vuoden ajan psykiatrisen hoidon muutoksia 1700-luvulta nykypäivään. Hän on kouluttanut mielenterveys- ja päihdepalvelujen käyttäjiä palveluja arvioiviksi kokemustutkijoiksi. Salolla on kokemusta myös mielenterveyspalvelujen tuotannosta.


Katso myös näitä tuotteita