Häiriö? — Näkökulmia työrauhan säröihin koulussa

Lanas, Maija; Kiilakoski, Tomi
Nimeke: Häiriö? — Näkökulmia työrauhan säröihin koulussa
Tekijät: Lanas, Maija (Toimittaja)
Kiilakoski, Tomi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970724
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.10.2022
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 38.52 Peruskoulut
Avainsanat: koulu
Pehmeäkantinen kirja, 2022

35,00 €

Mikä koulussa häiritsee? Ketä se häiritsee? Kun häiriötä pyritään kasvatuksessa korjaamaan, mitä oikeastaan korjataan - ja voiko sitä edes korjata?

Erilaiset häiriöt koulussa ja kasvatuksessa tyypillisesti paikannetaan yksittäisiin lapsiin ja nuoriin. Häirioitä yritetään korjata lapsia ja nuoria korjaamalla. Tämä kirja haastaa tällaisen lähestymistavan ottamalla lähtökohdakseen sen, ettei häiriö ole ihmisissä vaan heidän välillään.

Häiriö on ensimmäinen suomalainen teos, jossa tarkastellaan häiriöitä koulussa tai kasvatuksessa muusta kuin psykologisesta tai lääketieteellisestä näkökulmasta. Teoksessa suomalaiset tutkijat tuovat keskusteluun uusia yhteiskunnallisia, pedagogisia sekä lapsuus- ja nuorisotutkimuksellisia näkökulmia.

Kirjassa häiriötä tarkastellaan pedagogisena, yhteiskunnallisena ja vertaisryhmän ilmiönä. Häiriö käsittelee muun muassa kiusaamista ja muita vertaishaasteita, aikuisen tulkintoja lapsen toiminnasta, ADHD-diagnoosia, ryhmiä ja kaverisuhteita koulussa sekä yhteiskunnallista eriarvoisuutta ja rasismia.

Häiriö on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa toimiville. Teos tarjoaa käytännönläheisesti uusia ajattelun ja ymmärtämisen työkaluja sekä korjaamisen sijaan antaa luvan pysähtyä hetkeksi häiriöön kuuntelemaan.


Katso myös näitä tuotteita