Häiriö? — Näkökulmia työrauhan säröihin koulussa

Lanas, Maija; Kiilakoski, Tomi
Nimeke: Häiriö? — Näkökulmia työrauhan säröihin koulussa
Tekijät: Lanas, Maija (Toimittaja)
Kiilakoski, Tomi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689984
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 31.10.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 31.10.2022
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Syksyn 2022 kirjat
Kasvatus
Kirjastoluokka: 38.52 Peruskoulut
Mikä koulussa häiritsee? Ketä se häiritsee? Kun häiriöitä pyritään kasvatuksessa korjaamaan, mitä oikeastaan korjataan - ja voiko niitä edes korjata?

Erilaiset häiriöt koulussa ja kasvatuksessa paikannetaan yksittäisiin tyypillisesti lapsiin ja nuoriin. Niitä yritetään korjata näitä lapsia ja nuoria korjaamalla. Kirja haastaa tämän lähestymistavan. Teos ottaa lähtökohdakseen sen, ettei häiriö ole ihmisissä vaan heidän välillään. Se on ensimmäinen suomalainen teos, jossa tarkastellaan häiriöitä koulussa tai kasvatuksessa muusta kuin psykologisesta tai lääketieteellisestä näkökulmasta. Teoksessa suomalaiset tutkijat tuovat keskusteluun mukaan uusia yhteiskunnallisia, pedagogisia, sekä lapsuus- ja nuorisotutkimuksellisia näkökulmia.

Kirja tarkastelee häiriötä pedagogisena, vertaisryhmän ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Teos käsittelee muun muassa kiusaamista ja muita vertaishaasteita, aikuisen tulkintoja lapsen toiminnasta, ADHD-diagnoosia, ryhmiä ja kaverisuhteita koulussa, sekä yhteiskunnallista eriarvoisuutta ja rasismia.

Kirja on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa toimiville. Se tarjoaa käytännönläheisesti uusia ajattelun ja ymmärtämisen työkaluja. Kirja antaa luvan pysähtyä hetkeksi häiriöön kuuntelemaan korjaamisen sijaan.


Katso myös näitä tuotteita