Häiriö? — Näkökulmia työrauhan säröihin koulussa

Lanas, Maija; Kiilakoski, Tomi
Nimeke: Häiriö? — Näkökulmia työrauhan säröihin koulussa
Tekijät: Lanas, Maija (Toimittaja)
Kiilakoski, Tomi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689984
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 31.10.2022
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 281
Tuoteryhmät: Vuoden 2022 kirjat
Kasvatus
Kirjastoluokka: 38.52 Peruskoulut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: käyttäytymishäiriöt, vuorovaikutus, sosiaalinen vuorovaikutus, koulut, kiusaaminen, ongelmakäyttäytyminen, ryhmädynamiikka, vertaissuhteet, sosiokulttuuriset tekijät, syrjintä, eriarvoisuus, koulukasvatus, kohtaaminen, koulukulttuuri, pedagogiikka
E-kirja, 2022
EPUB
35,00 €

Mikä koulussa häiritsee? Ketä se häiritsee? Kun häiriötä pyritään kasvatuksessa korjaamaan, mitä oikeastaan korjataan - ja voiko sitä edes korjata?

Erilaiset häiriöt koulussa ja kasvatuksessa tyypillisesti paikannetaan yksittäisiin lapsiin ja nuoriin. Häirioitä yritetään korjata lapsia ja nuoria korjaamalla. Tämä kirja haastaa tällaisen lähestymistavan ottamalla lähtökohdakseen sen, ettei häiriö ole ihmisissä vaan heidän välillään.

Häiriö on ensimmäinen suomalainen teos, jossa tarkastellaan häiriöitä koulussa tai kasvatuksessa muusta kuin psykologisesta tai lääketieteellisestä näkökulmasta. Teoksessa suomalaiset tutkijat tuovat keskusteluun uusia yhteiskunnallisia, pedagogisia sekä lapsuus- ja nuorisotutkimuksellisia näkökulmia.

Kirjassa häiriötä tarkastellaan pedagogisena, yhteiskunnallisena ja vertaisryhmän ilmiönä. Häiriö käsittelee muun muassa kiusaamista ja muita vertaishaasteita, aikuisen tulkintoja lapsen toiminnasta, ADHD-diagnoosia, ryhmiä ja kaverisuhteita koulussa sekä yhteiskunnallista eriarvoisuutta ja rasismia.

Häiriö on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa toimiville. Teos tarjoaa käytännönläheisesti uusia ajattelun ja ymmärtämisen työkaluja sekä korjaamisen sijaan antaa luvan pysähtyä hetkeksi häiriöön kuuntelemaan.


Katso myös näitä tuotteita