Erotuomarin päätöksenteko

Willman-Iivarinen, Hanna
Nimeke: Erotuomarin päätöksenteko
Tekijät: Willman-Iivarinen, Hanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689939
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.10.2022
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 277
Tuoteryhmät: Vuoden 2022 kirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 79.1 Liikunta. Urheilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tuomarit (kilpailut), urheilukilpailut, päätöksenteko, stressinhallinta, intuitio, ajattelu, ennakointi, havainnointi, urheiluoikeus, oikeudenmukaisuus, kokemukset, jääkiekko
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Erotuomarin pitää keskittyä herkeämättä ja tehdä päätöksiä samalla kun hän on itse osa pelitapahtumaa. Erotuomari liikkuu, sijoittuu, katsoo, väistelee, hengästyy, päättelee ja tuomitsee. Päätöksiä pitää tehdä koko ajan, eikä ajatukset saa harhailla. Harva päätöksentekotilanne on yhtä haastava, sillä tuomarin lisäksi myös kaikki pelaajat ja peliväline ovat jatkuvassa liikkeessä.

Miten päätös syntyy tilanteessa, jossa aikaa ajatteluun ei ole? Kirja tarkastelee urheilutuomarien päätöksenteon psykologiaa. Teemoiksi nousevat intuitio, ajattelun harhapolut, stressi, tuomaroinnin ja oikeudenmukaisuuden filosofia ja näkemisen psykologia.

Kirjoittajan omien kokemuksien ja hauskojen tarinoiden kautta selviää myös, miltä tuomaroinnin ja päätöksenteon haasteet tuntuvat aloittelevan erotuomarin näkökulmasta.

YTT Hanna Willman-Iivarinen on tehnyt väitöskirjansa
kuluttajan päätöksenteosta mediavalintojen parissa.
Hän tuomaroi jääkiekko-otteluita.


Katso myös näitä tuotteita