Eläimet urheilijoina ja kamppailijoina

Itkonen, Hannu
Nimeke: Eläimet urheilijoina ja kamppailijoina
Tekijät: Itkonen, Hannu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523970359
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.9.2023
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 79.1 Liikunta. Urheilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eläimet, eläinurheilu, urheilulajit, kilpailut, eettisyys, eläinten hyvinvointi, ihminen-eläinsuhde, tulevaisuus, kulttuurihistoria, historia
E-kirja, 2023
EPUB
31,50 €

Eläinurheiluilla ja -kamppailuilla on tuhansien vuosien mittainen historia. Eläinurheilujen areenoilla esiintyy yhtä lailla huippuunsa valmennettuja suorittajia kuin lemmikkejäkin. Urheilukulttuurien eriytymisen myötä kehitellään jatkuvasti uusia eläinten kilpailumuotoja, ja suuria tunteita herättävien eläinkisojen ympärillä liikkuu myös valtavia rahasummia. Vilpistelyltä ja manipulaatioltakaan ei ole vältytty.

Ajankohtainen eläinpuhe koskee myös eläinurheilujen tapahtumia. Organisaattorit eivät voi jäädä toimettomiksi, kun ihmisen aikaansaama ilmastonmuutos, elintilojen kaventuminen ja lajikato hankaloittavat eläinten selviytymistä. Lisäksi alati karttuva tietomme tahtovista ja tuntevista eläimistä pakottaa moraalisiin kysymyksenasetteluihin ja eettisiin pohdintoihin sekä vallitsevien käytäntöjen kyseenalaistamiseen.

Teoksessa eläinurheilut näyttäytyvät niin ikiaikaisina paikalliskulttuureissa käytävinä kamppailuina kuin kansainvälisinä megaluokan viihdespektaakkeleina. Kirjan teksteissä jäljitetään eläinurheilujen ja -kamppailujen muotoja ja muutoksia kamelijuoksuista ja haukkametsästyksestä raveihin ja kissa-agilityyn sekä ennakoidaan tulevaisuutta - kritiikkiäkään kaihtamatta.


Katso myös näitä tuotteita