Diskurssianalyysi

Jokinen, Arja; Juhila, Kirsi; Suoninen, Eero
Nimeke: Diskurssianalyysi
Tekijät: Jokinen, Arja (Kirjoittaja)
Juhila, Kirsi (Kirjoittaja)
Suoninen, Eero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685276
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.4.2016
Hinta: 23,95 € (21,77 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 496
Tuoteryhmät: Tutkimusmenetelmät
E-kirjat
Kirjastoluokka: K30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Koulutusaste: Korkeakoulu
Avainsanat: diskurssianalyysi, yhteiskuntatieteet, kvalitatiivinen tutkimus, kielellinen vuorovaikutus, laadullinen tutkimus, tutkimusmenetelmät
Pehmeäkantinen kirja, 2019

34,00 €

Diskurssianalyysi tuo jälleen opiskelijoiden ja tutkijoiden saataville yhdessä niteessä klassikoksi nousseet oppikirjat Diskurssianalyysin aakkoset ja Diskurssianalyysi liikkeessä.

Teos johdattelee havainnollisten esimerkkien avulla analysoimaan vuorovaikutusta, kielenkäytön vaihtelua ja kielen avulla välittyviä viestejä identiteeteistä ja valtasuhteista. Kirjoittajat käyvät myös kattavasti läpi diskurssianalyyttisten tutkimussuuntausten taustoja ja teoreettisia perusteita. Kirjassa on uusi johdanto ja esimerkit on ajanmukaistettu.

Diskurssianalyysi kuvaa niitä kiehtovia ja usein huomaamatta jääviä tapoja, joilla ihmiset kieltä käyttäessään rakentavat sosiaalista todellisuutta. Kielen avulla muun muassa muokataan identiteettejä ja rakennetaan valtasuhteita. Diskurssianalyysi on oppi- ja käsikirja, joka antaa välineet menetelmän soveltamiseen tutkimuksessa ja opinnäytteissä.

Arja Jokinen ja Kirsi Juhila ovat Tampereen yliopiston sosiaalityön professoreita ja Eero Suoninen sosiaalipsykologian yliopistonlehtori.


Katso myös näitä tuotteita