C. Wright Millsin sosiologinen elämä

Suoranta, Juha
Nimeke: C. Wright Millsin sosiologinen elämä
Tekijät: Suoranta, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685900
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiologia
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiologit, yhteiskuntatieteilijät, yhteiskuntatieteet, sosiologia, sosiaalitutkimus, yhteiskuntaluokat, sosiaalinen kerrostuneisuus
Avainsanat: yhteiskuntatiede, C. Wright Mills, elämäkerta, sosiologia
"C. Wright Millsin sosiologinen elämä" on ensimmäinen suomenkielinen johdatus vaikutusvaltaisen ja inspiroivan yhteiskuntatieteilijän elämään ja ajatteluun. Juha Suoranta yhdistää väkevästi ja oivaltavasti Millsin henkilökohtaisen elämän ja sosiologiset tutkimukset.

Yhdysvaltalainen C. Wright Mills (1916-1962) halusi luoda sosiologian, jota tavalliset ihmiset ymmärtäisivät. Yksilöiden ongelmien, kuten työttömyyden taustalla ovat yhteiskunnan rakenteet ja epäkohdat, ja siksi ne voidaan ratkaista yhteisvoimin.

Mills ajatteli, että yhteiskuntatieteiden avulla voidaan saavuttaa vapaa ja oikeudenmukainen yhteiskunta, jossa ihmisten osallistuminen korvaisi yleisen välinpitämättömyyden. Hänen teoksestaan "Sosiologinen mielikuvitus" on tullut klassikko, johon yhä uudet tutkijapolvet viittaavat., ja hänen tutkimuksensa vallasta, demokratiasta ja rauhasta ovat edelleen ajankohtaisia.

Professori Juha Suoranta on kirjoittanut tieteellisiä tutkimuksia, akateemisia oppikirjoja ja yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Suomen tietokirjailijat on palkinnut hänet oppikirjapalkinnolla.


Katso myös näitä tuotteita