Asioimistulkkaus — Monikielisen yhteiskunnan arkea

Koskinen, Kaisa; Vuori, Jaana; Leminen, Anni-Kaisa
Nimeke: Asioimistulkkaus — Monikielisen yhteiskunnan arkea
Tekijät: Koskinen, Kaisa (Toimittaja)
Vuori, Jaana (Toimittaja)
Leminen, Anni-Kaisa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686891
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 372
Tuoteryhmät: Kasvatus
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Yhteiskunta
Kirjat aiheittain
Kirjastoluokka: K87.5 Kielenkääntäminen. Tulkkaus
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tulkkaus, asioimistulkkaus, tulkkipalvelut, asiointi, terveydenhuolto, lääkärissäkäynti, oikeudenkäynti, oikeustulkkaus, simultaanitulkkaus, etätulkkaus, maahanmuuttajatyö, seurakunnat, rauhanturvaaminen, tulkit, ammattitutkinnot, koulutus
E-kirja, 2018
EPUB
30,16 €

Suomalainen yhteiskunta on monikielistynyt, ja sen myötä tulkkauksesta on tullut välttämätön osa esimerkiksi viranomaistoimintaa.

Kun syksyllä 2015 turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi, asioimistulkkaus nousi toistuvasti lehtiotsikoihin. Kohujutut ovat syntyneet tilanteista, joissa asiat ovat menneet pieleen ja kriisiytyneet. Tulkin työn arkea otsikoiden takana sen sijaan ei tunneta kovin hyvin.

Asioimistulkkaus ansaitsee kirjan mittaisen esittelyn, sillä kun tulkkaus otetaan aiempaa paremmin huomioon, viranomaisten ja tulkkien työ sujuvoituu. Tulkkauksen merkityksen ymmärtäminen lisää demokratiaa ja tasa-arvoa.
Teokseen on koottu sekä suomalaisten tutkijoiden aineistopohjaisia analyyseja että alan toimijoiden kokemuspohjaisia kuvauksia.

Teos on ensimmäinen suomenkielinen kokonaiskatsaus asioimistulkkaukseen. Se tulee käyttöön tulkkikoulutuksessa kaikilla koulutusasteilla. Kirja sopii kaikille, jotka omassa elämässään kohtaavat tulkattuja tilanteita tai joita kiinnostaa pohtia monikielisyyden vaikutuksia eri elämänaloilla. Artikkeleissa kuvataan tulkkausta lääkärin vastaanotolla, poliisikuulusteluissa, rauhanturvatehtävissä, oikeussalissa ja seurakunnassa. Kaikkialla, missä ihmiset elävät monikielistä arkea.


Katso myös näitä tuotteita