Aika, paikka ja sosiaalityö

Juhila, Kirsi
Nimeke: Aika, paikka ja sosiaalityö
Tekijät: Juhila, Kirsi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686952
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 40,00 € 8,00 € (7,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 304
Tuoteryhmät: Sosiaalipolitiikka
Yhteiskunta
Kirjat aiheittain
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: K37.2 Sosiaaliturvapolitiikka
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalityö, aika, paikka, tilat, kohtaaminen, kertomukset, elämänkaari, elämismaailma, asiakkaat, näyttöön perustuva sosiaalityö, ehkäisevä sosiaalityö, etsivä sosiaalityö, transnationaalisuus, eriarvoisuus, hyvinvointivaltio, palvelujärjestelmät, ammattietiikka, sosiaalityöntekijät
E-kirja, 2018
EPUB
28,39 €

Aika ja paikka ovat aina läsnä ihmisten elämässä ja keskinäisessä toiminnassa. Konkreettisimmillaan se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sosiaalityöntekijä tavataan sovittuna aikana sosiaali- ja terveyskeskuksen vastaanottohuoneessa. Aika ja paikka ovat osa elämää myös syvemmin: esimerkiksi muistoina onnellisista lapsuuden kesistä maalla, nykyisyyden ahdistavina väkivaltakokemuksina omassa kodissa tai haaveena vaikeasta masennuksesta toipumisesta. Aika ja paikka ovat läsnä myös esimerkiksi pelkoina ilmastonmuutoksen tai sotien seurauksista omalle arkielämälle.

Ajan ja paikan jatkuvasta läsnäolosta huolimatta pysähdymme harvoin miettimään niiden merkityksellisyyttä. Aika, paikka ja sosiaalityö -kirjassa jäsennetään ja tehdään näkyväksi sosiaalityön erilaisia aikoja ja paikkoja. Näin päästään samalla sosiaalityön olennaisten sisältöjen ja prosessien äärelle.

Kirjassa lähestytään aikoja ihmisten elämänkulkujen ja -tarinoiden ja sosiaalityön muutosorientaation näkökulmista, ja paikkoja sosiaalityön kohtaamisina niin institutionaalisissa tiloissa kuin kansalaisyhteiskunnan areenoillakin. Ajan ja paikan kehyksessä tarkastellaan lisäksi sosiaalityön kannalta olennaisia isoja yhteiskunnallisia muutostrendejä, kuten globalisaatiota, eriarvoistumista ja digitalisaatiota.

Kirja on tarkoitettu oppikirjaksi, mutta siitä hyötyvät myös sosiaalityön tutkijat ja ammattilaiset.

Kirsi Juhila on sosiaalityön professori Tampereen yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita