Yhtiövalta alustatalouden aikakaudella — Evolutionaarinen taloustiede & yhtiöt yhteiskunnallisina toimijoina

Ylönen, Matti
Nimeke: Yhtiövalta alustatalouden aikakaudella — Evolutionaarinen taloustiede & yhtiöt yhteiskunnallisina toimijoina
Tekijät: Ylönen, Matti (Kirjoittaja)
Ylönen, Matti (Lukija)
Tuotetunnus: 9789517687638
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.1.2024
Hinta: 29,50 € (26,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 322
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
E-kirja, 2021
EPUB
36,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2021

8,00 €

Alustatalouden nousu ja datajättien valta on nostanut esille globaalit ja suuryhtiöt, joiden liiketoimintaa ruokkii kuluttajilta kerättävä data. Tällainen datakapitalismi on uusi ilmiö. Kirja valottaa ainutkertaista tilannetta evolutionaarisen taloustieteen historian ja kehityksen kautta. Se kertoo myös, miten yhtiövaltaa on käsitelty yhteiskuntatieteellisessä tutkimuksessa.

Käsillä oleva teos tarkastelee erityisesti evolutionaarista taloustiedettä ja evolutionaarista yrityksen teoriaa ja historiaa. Se korostaa markkinarakenteiden tutkimuksen, monikansallisen yrityksen teorian sekä poliittisen taloustieteen roolia. Tämä tutkimusperinne tunnetaan myös amerikkalaisen institutionaalisen taloustieteen nimellä. Sen puitteissa on tarkasteltu yhtiövaltaa sekä taloudellisena että yhteiskunnallisena toimintana.

Alustatalouden noustessa teema on erittäin ajankohtainen. Alustayhtiöiden vallan ymmärtäminen edellyttää talouden ja vallankäytön analyysin väliin luotujen keinotekoisten muurien ylittämistä. Tällaista otetta tarvitaan myös monikansallisten yritysten monimutkaisten kansainvälisten rahoitusjärjestelyjen ymmärtämiseen. Kirja on hyödyllistä luettavaa kaikille yhtiöistä, vallasta ja yhteiskuntatieteiden kehityksestä kiinnostuneille.

Yliopistollisena oppikirjana se soveltuu kansainvälisen talouden, poliittisen taloustieteen ja myös yleisesti taloustieteen sekä yhteiskuntahistorian ja sosiologian aloille.

Kirjoittaja on maailmanpolitiikan yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa ja vieraileva tutkija Tallinnan teknillisen yliopiston Ragnar Nurkse -instituutissa. Hänen tätä aihepiiriä käsitellyt väitöskirja voitti Helsingin yliopiston vuoden 2019 väitöskirjapalkinnon ja yksi sen artikkeleista palkittiin Yalen yliopiston Amartya Sen -palkinnolla.


Katso myös näitä tuotteita