Viheliäs tiede — ja muita vaikeita uutisia

Heikkilä, Mari; Tammi, Tuukka
Nimeke: Viheliäs tiede — ja muita vaikeita uutisia
Tekijät: Heikkilä, Mari (Toimittaja)
Tammi, Tuukka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687799
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,90 € 8,00 € (7,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 234
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Yhteiskunta
Tietokirjat
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tiedeviestintä, tiedejournalismi, tieteen popularisointi, tiedotus, tiedonvälitys, uutisointi, media, uutiset, tieteellinen tieto, sosiaalinen media, tiedetoimittajat, tutkijat, kokemukset
E-kirja, 2020
EPUB
21,90 €

Rokotteista, susista, metsien hakkuista tai vaihtoehtohoidoista kertovat lehtijutut aiheuttavat taatusti kommenttitulvan ja säpinää somessa. Vaikka kirjoittaja tai haastateltava yrittäisi olla miten puolueeton ja pitäytyä tutkitussa tiedossa, osalla lukijoista nousevat tunteet pintaan. Silti näistä asioista pitää uskaltaa puhua ja kirjoittaa.
Teoksessa parikymmentä tutkijaa ja tiedetoimittajaa kertovat kokemuksistaan vaikeiden tiedeaiheiden parissa. Osa on ollut haastateltavan roolissa, osa haastattelijana. Moni on saanut lukijoiden vihat päälleen.
Esillä on aiheita, jotka on ymmärretty väärin, jotka ovat herättäneet runsaasti raivoa tai joista vaietaan. Kirjassa kerrottujen kokemusten ja omakohtaisten tarinoiden myötä etsitään keinoja, miten vaikeista asioista pitäisi kirjoittaa ja puhua. Kirja tarjoaa eväitä ja tuo uutta ajateltavaa niin tieteestä kirjoittaville tukijoille, toimittajille kuin kaikille tieteestä kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita