Vihaa vastaan

Emcke, Carolin
Nimeke: Vihaa vastaan
Tekijät: Emcke, Carolin (Kirjoittaja)
Malinen, Päivi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517685887
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 217
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 32.2 Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: viha, vieraus, ulkopuolisuus, pelko, ääriliikkeet, mielipiteet, arvot (käsitykset), erilaisuus, ennakkoluulot, vihapuhe, rasismi, fanaattisuus, nationalismi
Avainsanat: fanatismi, vihapuhe, rasismi, demokratia, viha
”Vihan voi kohdata vain kieltäytymällä vihan kutsusta. Joka vastaa vihaan vihalla, on jo lähtenyt muuttumaan siihen suuntaan, johon vihaaja pyrkii häntä viemään.”

Saksalainen kirjailija Carolin Emcke käsittelee tämän hetken suuria teemoja: rasismia, fanatismia, demokratian vastaisuutta. Julkista keskustelua luonnehtii uusi viheliäinen piirre: kannattaa aina epäillä toisten näkemyksiä mutta ei koskaan omiaan.

Ahdasmielisyyden ja yhden totuuden vastapainoksi Carolin Emcke nostaa yksilöiden ja erilaisten ihmisten vapautta. Jotta demokratia toteutuisi, on asetuttava vihaa vastaan ja avattava ovia uusille äänille. Vihaan voi vastata vain sellaisilla keinoilla, joita vihaaja itse ei käytä: tarkalla ajattelulla, itsensä kyseenalaistamisella ja eroavuuksien periksi antamattomalla analyysilla. Näin pystytään kohtaamaan uskontoon tai yksisilmäiseen kansalliseen etuun vetoavat fanaatikot, joille eroavuuksien tajuaminen ja täsmällinen ajattelu ovat usein vierasta.

Carolin Emcke on saksalainen kirjailija, toimittaja ja filosofi. Hän on saanut useita journalismipalkintoja, ja vuonna 2016 hänet palkittiin Saksan kirjakauppiaiden rauhanpalkinnolla.


Katso myös näitä tuotteita