Vesihuollon myytit

Katko, Tapio; Juuti, Petri; Juuti, Riikka
Nimeke: Vesihuollon myytit
Tekijät: Katko, Tapio (Kirjoittaja)
Juuti, Petri (Kirjoittaja)
Juuti, Riikka (Kirjoittaja)
Väyrynen, Pertti (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789517689786
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.4.2022
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 213
Tuoteryhmät: Ympäristö
Tietokirjat
Vuoden 2022 kirjat
Kirjastoluokka: 66.93 Vesi- ja jätevesihuolto
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vesihuolto, vesivarat, vedenhankinta, vedenkäsittely, vesihuoltolaitokset, kestävä kehitys
E-kirja, 2022
EPUB
23,90 €

Vesihuolto on monella tapaa keskeinen osa arkeamme, ja sen myötä elämänlaatumme on kohentunut suuresti. Harvemmin tulemme ajatelleeksi, mitä kaikkea yhdyskuntien vesihuoltoon kätkeytyy. Vesihän tulee hanasta - vai olisiko totuus sittenkin monisyisempi?

Todellisuudessa vesi ja vesihuolto ovat moninaisia ilmiöitä, joihin myös liitetään hyvin erityyppisiä merkityksiä. Välillä näistä voi muodostua myyttejä, eräänlaisia pinttyneitä puolitotuuksia.

Vesihuollon myytit esittää 24 myyttiä suomalaisen vesihuollon tilasta. Teos nojaa vankasti tutkittuun tietoon ja pyrkii avaamaan niitä vesihuoltoon liittyviä kysymyksiä, jotka usein askarruttavat kansalaisia. Samalla teos pohtii, kuinka suomalaista vesihuoltoa voisi kehittää kestävämmäksi.

Teoksen kirjoittajat, dosentit Tapio Katko, Petri Juuti ja Riikka Juuti toimivat Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunnassa. Vuodesta 2012 lähtien he ovat hoitaneet UNESCO:n Kestävän vesihuollon oppituolia. Teosta elävöittävät Pertti Väyrysen humoristiset piirrokset.


Katso myös näitä tuotteita