Vapiseva Eurooppa — Mitä seuraa eurooppalaisen politiikan kaaoksesta?

Ronkainen, Antti; Mykkänen, Juri
Nimeke: Vapiseva Eurooppa — Mitä seuraa eurooppalaisen politiikan kaaoksesta?
Tekijät: Ronkainen, Antti (Toimittaja)
Mykkänen, Juri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687119
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 244
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittiset kriisit, muuttoliike, pakolaisuus, ideologiat, populismi, äärioikeistolaisuus, sosiaalidemokratia, federalismi, markkinatalous, finanssikriisit, euroalue, kauppapolitiikka, suurvaltapolitiikka, protektionismi, arvot (käsitykset), eurooppalaisuus, poliittinen kehitys
E-kirja, 2019
EPUB
18,63 €

Eurooppaa vapisuttaa eurokriisi, maahanmuuttokriisi ja äärioikeistolaisuuden nousu. Samanmielinen hyminä on muuttunut kakofoniaksi. Liittovaltio-utopiat ovat unohtuneet kansallisten lippujen taakse.

Vapiseva Eurooppa kuvaa poliittiseen hajaannukseen johtanutta kehitystä ja vastareaktioita. Euroopan unionia ja rahaliittoa on yhä vaikeampi hallita sen omien arvojen, ihanteiden ja sääntöjen mukaan. Teos taustoittaa kriisien syitä ja tarjoaa välineitä seurata keskustelua Euroopan politiikan nykyilmiöistä. Eurokriisi nosti esiin rahaliiton valuviat ja paljasti pohjoisten ja eteläisten maiden välisen epäluottamuksen. Pakolaiskriisi aloitti eurooppalaisen liberalismin kriisin.
Itä-Eurooppa ratsastaa avoimesti EU-vastaisella politiikalla samalla, kun poliittinen keskusta hajoilee Länsi-Euroopassa. Suurvaltojen välien viileneminen ja kauppasodat aiheuttavat Euroopan unionille uudenlaisia geopoliittisia ongelmia. Seurauksena on poliittinen kriisi, jossa EU:n pitäisi löytää paikkansa maailmassa.

Kirja on tarkoitettu Euroopan kansalaisille ja muualta tulleille muukalaisille. Kirjan kirjoittajina on Suomen parhaita EU- ja Eurooppa-asiantuntijoita.


Katso myös näitä tuotteita