Vapiseva Eurooppa - Mitä seuraa eurooppalaisen politiikan kaaoksesta?

Ronkainen, Antti; Mykkänen, Juri
Nimeke: Vapiseva Eurooppa - Mitä seuraa eurooppalaisen politiikan kaaoksesta?
Tekijät: Ronkainen, Antti (Toimittaja)
Mykkänen, Juri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687119
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 5.4.2019
Ilmestymispäivä: 5.4.2019
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Kirjat
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kevään 2019 kirjat
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
Vapiseva Eurooppa - Mitä seuraa eurooppalaisen politiikan kaaoksesta? -kirja tarkastelee eurooppalaisen politiikan dynamiikkaa. Eurooppaa vapisuttaa nyt eurokriisi, maahanmuuttokriisi ja äärioikeistolaisuuden nousu. Samanmielinen hyminä on muuttunut kakofoniaksi. Liittovaltio-utopiat ovat unohtuneet kansallisten lippujen taakse.

Eurokriisi nosti esiin rahaliiton ongelmat. Samalla kriisi paljasti pohjoisten ja eteläisten maiden välisen epäluottamuksen. Pakolaiskriisi on nostanut valtaan radikaalioikeistolaisia ja populistisia puolueita. Itä-Euroopassa ratsastetaan avoimesti EU-vastaisella politiikalla. Samaan aikaan Brexit panee EU-maiden väliset voimasuhteet uusiksi. Suurvaltojen välien viileneminen ja kauppasodat aiheuttavat Euroopan unionille uudenlaisia geopoliittisia ongelmia. Seurauksena on poliittinen kriisi, jossa EU:n pitää löytää paikkansa maailmassa.

Kirja kuvaa hajaannukseen johtanutta kehitystä ja sen vastareaktioita. Poliittisen hajaannuksen seurauksena Euroopan unionia ja rahaliittoa on kaiken aikaa vaikeampi hallita sen omien arvojen, ihanteiden ja sääntöjen mukaan. Teos tarjoaa välineitä kriittiseen arviointiin, kun julkisuudessa esitetään käsityksiä Euroopan politiikan nykyilmiöistä.

Kirja on tarkoitettu Euroopan kansalaisille ja muualta tulleille muukalaisille. Kirjan kirjoittajina ovat Suomen parhaat Eurooppa-asiantuntijat.


Katso myös näitä tuotteita