Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot

Linjakumpu, Aini
Nimeke: Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot
Tekijät: Linjakumpu, Aini (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686686
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.6.2018
Hinta: 24,84 € (22,58 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 293
Tuoteryhmät: Uskonto
Yhteiskunta
E-kirjat
Kirjastoluokka: 28.714 Suomen herätysliikkeet
Avainsanat: työmoraali, verkostot, liiketoiminta, yritystoiminta, yritysetiikka, talous, uskonto, herätysliikkeet, yrittäjyys, lestadiolaisuus, kristillinen etiikka
Pehmeäkantinen kirja, 2018
Liepeelliset pehmeät kannet
35,00 €

Taloudellinen toiminta vanhoillislestadiolaisuuden piirissä on ihmisiä paljon puhuttava asia, josta ei kuitenkaan tiedetä juuri mitään. Lestadiolaiset tunnetaan yleensä ahkerina ja yritteliäinä ihmisinä, jotka toimivat erityisesti rakentamisen alueella. Aihepiiri on herkkä, koska lestadiolaisten keskinäisen tiiviin verkostoitumisen nähdään aiheuttavan ongelmia ja mahdollisesti jopa vääristymiä yritystoiminnan suhteen.

Kirja on ensimmäinen tutkimus vanhoillislestadiolaisten taloudellisesta toiminnasta. Se pyrkii valaisemaan lestadiolaisyrittäjien menestyksen salaisuuksia. Kirjassa kerrotaan, millaista yrittäjyyttä liikkeen jäsenten piirissä harjoitetaan, millaista yhteistoimintaa talouden ympärille rakentuu ja miten lestadiolaisyrittäjät kohtaavat asiakkaita, työntekijöitä ja liikekumppaneitaan.

Kirjaa varten on kerätty tietoa yrityksistä ja yrittäjistä, haastateltu liikkeeseen kuuluvia ja kuulumattomia ihmisiä sekä analysoitu liikkeen omia julkaisuja yrittämiseen liittyen. Tutkimuksessa lestadiolaisten taloudellista toimintaa tulkitaan verkostonäkökulman avulla: millaisia taloudellisia verkostoja voidaan löytää ja miten ne ovat yhteydessä muihin lestadiolaisten verkostoihin. Tämä kytkeytyy siihen, miten verkostot edesauttavat yrittäjyyttä.


Katso myös näitä tuotteita