Vammaiset ihmiset kansalaisina

Teittinen, Antti; Kivistö, Mari; Tarvainen, Merja; Hautala, Sanna
Nimeke: Vammaiset ihmiset kansalaisina
Tekijät: Teittinen, Antti (Toimittaja)
Kivistö, Mari (Toimittaja)
Tarvainen, Merja (Toimittaja)
Hautala, Sanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689274
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,90 € (34,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 323
Tuoteryhmät: Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 37.233 Vammaispalvelut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vammaisuus, vammaiset, kansalaisuus, oikeudet, vammaisten asema, osallisuus, työelämä, palvelut, vammaispalvelut, esteettömyys ja saavutettavuus, saatavuus, koettu hyvinvointi, vammaistutkimus
E-kirja, 2021
EPUB
37,90 €

Millaisilla ehdoilla vammaisten ihmisten kansalaisuus rakentuu ja rakennetaan 2020-luvun Suomessa?

Käsillä oleva teos on monipuolinen katsaus vammaisten ihmisten kansalaisuuden muotoutumisesta muuttuvissa toimintaympäristöissä. Yhdistyneiden kansakuntien vammaisten oikeuksien yleissopimus luo velvoitteita kansalaisuutta, oikeuksia ja osallisuutta koskevalle tiedontuotannolle.

Vammaisten ihmisten oikeudet ja asema kansalaisina ovat tulleet ajankohtaisiksi myös maailmanlaajuisen koronakriisin aikana. Vammaisten ihmisten kansalaisuus kiinnittyy paitsi poikkeusolojen niin myös tavanomaisen elämän kysymyksiin.

Teoksessa tehdään näkyväksi vammaisten ihmisten muuttuvaa kansalaisuutta sekä analysoidaan kansalaisuudelle käytännössä asettuvia ehtoja, esteitä ja edellytyksiä. Vammaisten ihmisten kansalaisuutta tarkastellaan erilaisista näkökulmista, kuten oikeudellisena, työvoimapoliittisena sekä taloudellisena ja palveluiden saatavuuteen liittyvänä kysymyksenä.

"Vammaiset ihmiset kansalaisina" perkaa tutkimuksen, vammaisuuden yhteiskuntapoliittisten tavoitteiden ja elämän ehtojen vuoropuhelua. Teos on tarkoitettu palvelemaan laajaa lukijakuntaa ja sopii kaikille vammaisuudesta yhteiskunnassa kiinnostuneille lukijoille.


Katso myös näitä tuotteita