Valkokaavuista punahattuihin — Amerikkalainen fasismi ja oikeiston radikalisoituminen

Tiittula, Markus
Nimeke: Valkokaavuista punahattuihin — Amerikkalainen fasismi ja oikeiston radikalisoituminen
Tekijät: Tiittula, Markus (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687447
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Politiikka
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 32.18 Eri maiden poliittiset järjestelmät ja sisäpolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen kehitys, poliittinen kulttuuri, yhteiskuntakehitys, oikeistoliikkeet, ääriliikkeet, äärioikeistolaisuus, oikeistopuolueet, konservatiiviset puolueet, populismi, fasismi, poliittiset johtajat
E-kirja, 2019
EPUB
14,90 €

Amerikan poliittinen oikeisto on myllerryksessä. Presidentti Ronald Reagan halusi kaataa muurit, Donald Trump haluaa niitä lisää. Abraham Lincoln lopetti orjuuden, mutta nyt republikaanipuolue vetää puoleensa uusnatseja ja rasisteja. Republikaanit ovat muuttuneet herrakerhosta ääriliikkeeksi, jonka taktiikat on otettu fasistien pelikirjasta ja tyyli muistuttaa autoritaarista henkilökulttia.

"Valkokaavuista punahattuihin" on kirja miljoonista amerikkalaisista, jotka laittavat punaisen Make America Great Again -lippikseen päähänsä ja osoittavat sillä uskollisuuttaan johtajalleen. Kirja kuvaa uskovaisten, aseintoilijoiden, maahanmuuton vastustajien, ääriliikkeiden ja tavallisten sydänmaiden asukkaiden luomaa ekosysteemiä, jossa nykyinen sirkus nähdään kulta-aikana maan historiassa.

Punaiseen MAGA-lippikseen on kirjailtu toive tehdä Amerikasta taas suuri, kantajilleen se tuo toivoa ja voimaa. Toisille se taas on moderni vihan ja suvaitsemattomuuden symboli. Minkälainen olisi Amerikka, joka täyttäisi punahattujen haaveet?

Markus Tiittula on Washingtonissa asuva toimittaja, joka on kirjoittanut vuonna 2018 kirjan "Trumpin jälkeen".


Katso myös näitä tuotteita