Ulkomaanuutisten uusi maailma

Uskali, Turo
Nimeke: Ulkomaanuutisten uusi maailma
Tekijät: Uskali, Turo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517681988
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 325
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Politiikka
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Internet, journalismi, kirjeenvaihtajat, kuvajournalismi, lehdistö, televisio (joukkoviestimet), toimittajat, ulkomaat, uutiset, uutistoimistot, uutisvälitys
Uutisten kulutus lisääntyy ihmisten epävarmuuden kasvaessa. Sodat, luonnonmullistukset ja muut katastrofit synnyttävät lähes aina pohjattoman tiedonjanon. Ulkomaanuutisissa pinnalle nousevat kuitenkin yksipuolisesti kielteiset muutokset. Syitä tämänkaltaisen uutisoinnin korostumiseen etsitään tässä ensimmäisessä suomalaisessa ulkomaanuutisoinnin oppikirjassa.

Kirjassa ulkomaanuutisoinnin uusin tutkimustieto ja historiallinen taustoitus yhdistyvät tuoreeseen näkemykseen journalismista. Journalismi on parhaillaan niin suurten teknologisten ja sosiaalisten muutosten kourissa, että olemme astumassa uutisoinnin uuteen maailmaan. Erityisen selkeänä kehitys näkyy ulkomaanuutisoinnissa.

Turo Uskali on tällä hetkellä vierailevana tutkijana Stanfordin yliopistossa. Hän on kirjoittanut aiemmin muun muassa tutkimuksen suomalaisista Moskovan kirjeenvaihtajista.


Katso myös näitä tuotteita