Tunteva tuote — Kuinka eläimistä tuli osa teollista tuotantoa?

Kaarlenkaski, Taija; Latva, Otto
Nimeke: Tunteva tuote — Kuinka eläimistä tuli osa teollista tuotantoa?
Tekijät: Kaarlenkaski, Taija (Toimittaja)
Latva, Otto (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689977
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 30.9.2022
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 382
Tuoteryhmät: Vuoden 2022 kirjat
Yhteiskunta
Ympäristö
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 50.19 Eläinsuojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tuotantoeläimet, kotieläimet, turkiseläimet, tuotteistus, teollistuminen, ihminen-eläinsuhde, eläinperäiset tuotteet, lihansyönti, elintarviketuotanto, eläinten oikeudet, kotieläinjalostus, historia, kritiikki
E-kirja, 2022
EPUB
42,00 €

Tuotantoeläinten olosuhteet ja teollisen eläintuotannon oikeutus ovat nousseet merkittäviksi yhteiskunnallisiksi kysymyksiksi 2020-luvulla.

Tunteva tuote paljastaa, mitä eläintuotannon kulissien takana piilee. Tämänhetkiseen laajamittaiseen ja teollistuneeseen eläintuotantoon ovat vaikuttaneet monet yhteiskunnalliset ja historialliset mekanismit. Lukijalle hahmottuu, miten lyhyessä ajassa nykyaikaiset ikuisina pitämämme eläinten käytön tottumukset ovat muodostuneet.

Kirjassa historioitsijat, yhteiskuntatieteilijät sekä kulttuurin- ja taiteentutkijat pohtivat eläintuotannon historiaa ja teollistumista, tuotantoeläimiin liittyviä mielikuvia sekä eläintuotannon tehostumisen myötä ihmisten ja eläinten suhteissa tapahtuneita muutoksia.

Teoksessa käsitellään ruoantuotannon lisäksi turkis- ja lemmikkieläinten tuotteistamista ja eläimen määrittymistä tuotantoeläimeksi. Keskeinen tarkastelukohde on tuotantoeläinten rooli teollisessa ja teknologisoituneessa tuotantoprosessissa.


Katso myös näitä tuotteita