Tunteva tuote — Kuinka eläimistä tuli osa teollista tuotantoa?

Kaarlenkaski, Taija; Latva, Otto
Nimeke: Tunteva tuote — Kuinka eläimistä tuli osa teollista tuotantoa?
Tekijät: Kaarlenkaski, Taija (Toimittaja)
Latva, Otto (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689977
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 30.9.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 30.9.2022
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 370
Tuoteryhmät: Syksyn 2022 kirjat
Yhteiskunta
Ympäristö
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 50.19 Eläinsuojelu
Tuotantoeläinten olosuhteet ja teollisen eläintuotannon oikeutus ovat nousseet merkittäviksi yhteiskunnallisiksi kysymyksiksi 2020-luvulla.

Tämänhetkiseen laajamittaiseen ja teollistuneeseen eläintuotantoon ovat vaikuttaneet monet yhteiskunnalliset ja historialliset mekanismit. Teos paljastaa, mitä eläintuotannon kulissien takana piilee. Lukijalle hahmottuu, miten lyhyessä ajassa nykyaikaiset ikuisina pitämämme eläinten käytön tottumukset ovat muodostuneet.

Kirjassa historioitsijat, yhteiskuntatieteilijät sekä kulttuurin- ja taiteentutkijat pohtivat eläintuotannon historiaa ja teollistumista, tuotantoeläimiin liittyviä mielikuvia sekä eläintuotannon tehostumisen myötä ihmisten ja eläinten suhteissa tapahtuneita muutoksia. Kirjoittajien näkökulmat ovat tuoreita ja ajatuksia herättäviä.

Teoksessa käsitellään ruoantuotannon lisäksi turkis- ja lemmikkieläinten tuotteistamista ja laaja-alaisesti eläimen määrittymistä tuotantoeläimeksi. Keskeinen tarkastelukohde on tuotantoeläinten rooli teollisessa ja teknologisoituneessa tuotantoprosessissa. Erityisesti teos tarkastelee tuotantoeläinten julkisessa esittämisessä tapahtuneita muutoksia.

Kirja paneutuu eläintuotannon kritiikkiin ja eläinaktivismiin. Kokonaisuudessaan teos tuo esille paljon uutta tietoa suomalaiseen eläintuotantoon liittyvistä ilmiöistä.


Katso myös näitä tuotteita