Toinen tapa käydä koulua — kokemuksen, kielen ja tiedon suhde oppimisessa

Nikkola, Tiina; Rautiainen, Matti; Räihä, Pekka
Nimeke: Toinen tapa käydä koulua — kokemuksen, kielen ja tiedon suhde oppimisessa
Tekijät: Nikkola, Tiina (Toimittaja)
Rautiainen, Matti (Toimittaja)
Räihä, Pekka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517684224
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Sarja: Klassikko
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 260
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kasvatus
Kirjastoluokka: K38.5 Koululaitos
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: integroitu opetus (oppiaineet), opetus, koulut, peruskoulu, oppiminen, kieli ja kielet, tieto, ryhmätyö, oppisisällöt, kokemusoppiminen, oppimisprosessi, kirjoittaminen, kokemustieto, itseilmaisu, taiteellinen työ, opettajat, opettajuus, opettajankoulutus
Julkisuudessa on toistuvasti sanottu, että koulun on muututtava. Silti sitä käydään yhä teollisen aikakauden mallien mukaisesti. Koulu muistuttaa tehdasta, jossa opitaan tehokkaasti, mutta siellä on vain vähän tilaa tunteille, yhdessä kehittelylle, epävarmuuden kokemiselle, sen ilmaisemiselle ja tutkimiselle. Koulukulttuurin nykyisiä ongelmia ei voida ratkaista pelkästään opetuksella sekä sen laatua parantamalla, ja siksi ajaudutaan umpikujaan. Ulkoiset haasteet kohtaavat ihmisten sisäiset maailmat esimerkiksi kouluviihtymättömyydessä tai kiusaamistapauksissa.

Tarvitaan siis uusia ajattelutapoja. Yksi sellainen on Jyväskylän yliopistossa kehitetty integraatiokoulutus. Siinä ihminen ymmärretään kokonaisvaltaiseksi yksilöksi ja ryhmän jäseneksi sekä koulu oppiaineita laajemmaksi kokonaisuudeksi. Toinen tapa käydä koulua esittelee tämän vaihtoehtoisen ajattelutavan teoreettisia perustoja sekä niihin liittyviä käytännön esimerkkejä. Äänessä ovat sekä koulutuksen kehittäjät että siinä opiskelleet opettajaopiskelijat. Teoksessa annetaan tilaa kokemukselle, tunteille, tiedon syvemmälle ymmärtämiselle sekä kaikelle sille, mikä on oppimisen arvoista.


Katso myös näitä tuotteita