Tietokirjoittajan käsikirja

Mertanen, Virve
Nimeke: Tietokirjoittajan käsikirja
Tekijät: Mertanen, Virve (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685085
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.8.2015
Hinta: 23,06 € (20,96 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 00.6 Kustannustoiminta. Kirjakauppa
Avainsanat: oppaat, kirjoittaminen, tekijänoikeus, kustannustoiminta, julkaisun laadinnan oppaat, tietokirjallisuus
Kirjoittajilta edellytetään kykyä esittää ajatuksiaan kirjallisesti muiden ymmärtämässä muodossa, olipa kyseessä raportti, lehtijuttu, internet-sivu tai yleistajuinen tietokirja. Kukaan ei kuitenkaan ole seppä syntyessään. Tämä kirja auttaa kirjoittajaa jalostamaan esitystapaansa yleistajuiseksi tietokirjaksi, jossa on mietitty viestin perillemenoa.

Tietokirjan tekijän käsikirja on hyvin käytännönläheinen. Se helpottaa kirjoittajaa selvittämällä kirjanteon perusasiat ja tarjoamalla vastauksia yleisimpiin kirjan tekemiseen liittyviin kysymyksiin. Kirjassa selvitetään kirjanteon perusasiat aiheen suunnittelusta ja tekstin kirjoittamisesta aina kustantamossa asioimiseen, kirjan markkinointiin ja tekijänoikeuskysymyksiin saakka. Siinä on myös muistamista helpottavia listoja ja tietoja, joista on apua vähän kokeneemmallekin kirjantekijälle.

Virve Mertanen on työskennellyt kustannusalalla pitkään niin kirjojen, lehtien kuin niiden markkinoinninkin parissa. Kirjan käytännönläheisyys kumpuaa muun muassa hänen kokemuksistaan monitieteellistä tutkimusta tekevän Työterveyslaitoksen kustannustoimittajana.


Katso myös näitä tuotteita