Tiedonhistoria

Myllyntausta, Mikko; Mäkilä, Annastiina; Skurnik, Johanna; Virmajoki, Veli
Nimeke: Tiedonhistoria
Tekijät: Myllyntausta, Mikko (Toimittaja)
Mäkilä, Annastiina (Toimittaja)
Skurnik, Johanna (Toimittaja)
Virmajoki, Veli (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970328
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 29.9.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 29.9.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 378
Tuoteryhmät: Syksyn 2023 kirjat
Filosofia
Historia
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Kirja esittelee tiedonhistorian uutena tutkimussuuntauksena tieteenhistorian ja aatehistorian rinnalle. Tiedonhistorian tutkimuksissa pyritään ymmärtämään, miten tietoa tuotetaan, mitä tiedon liikkuminen tarkoittaa ja miten se on tapahtunut historiallisissa konteksteissa.

Miten ja miksi tiedetään? Tieto vaikuttaa kaikilla ihmiselämän osa-alueilla: jo omaksutun tiedon lisäksi ihmiset ovat jatkuvasti tekemisissä uuden mahdollisen tiedon kanssa ollessaan vuorovaikutuksessa ihmisten ja materiaalisen maailman kanssa. Se mitä pidetään tietona, ohjaa käyttäytymistä ja maailmassa olemista.

Teoksessa tieteellinen tieto ja tieteellinen toiminta asetetaan muiden tiedon tuottamisen ja jakamisen muotojen rinnalle. Keskeinen tavoite on havainnollistaa tiedonhistorian merkitystä, mahdollisuuksia ja haasteita tutkimuksellisena näkökulmana historiantutkimuksen kentällä ja avata kansainvälisesti käytyjä keskusteluja suomalaisille yleisöille.

Kirjan artikkeleissa tarkastellaan tiedonhistoriaa empiirisien esimerkkitutkimusten kautta. Tutkimussuuntaus on Suomessa tuore ja myös suhteellisen vähän tunnettu, ja siksi se on kiinnostava historiantutkijoille ja historiasta kiinnostuneelle laajalle yleisölle.


Katso myös näitä tuotteita