Tiedeneuvo — Ihmistieteen näkökulmia luonnonvarapolitiikan muotoiluun

Hiedanpää, Juha
Nimeke: Tiedeneuvo — Ihmistieteen näkökulmia luonnonvarapolitiikan muotoiluun
Tekijät: Hiedanpää, Juha (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688727
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 17.2.2021
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 335
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Avainsanat: luonnonvarat, luonnonvarapolitiikka, ympäristö- ja luonnontieto, ekosysteemipalvelut, ihmistieteet, päätöksenteko
Pehmeäkantinen kirja, 2021

38,90 €

Miksi suden suojelu ei näytä onnistuvan? Miten pitäisi suhtautua Itämeren laivaliikenteen ympäristöriskeihin? Onko ekosysteemipalveluiden käsite lumoava vai vieraannuttava? Onko jokainen valtio suvereeni suhteessa ympäristöönsä ja kansalaisiinsa? Tämäntyyppiset kysymykset ovat keskeisiä ja ajankohtaisia luonnonvarojen kestävän käytön kannalta. Niihin vastaamiseen luonnonvarapolitiikka tarvitsee luonnontieteellisen näkemyksen lisäksi ihmistieteiden tukea.

Siinä missä luonnontieteet luotaavat ekosysteemien rakenteita, prosesseja ja muutoksia, ihmistieteet tekevät ymmärrettäväksi päätöksenteon taustalla olevia yhteiskunnallisia rakenteita ja prosesseja, tarpeita ja intressejä sekä kulttuurisia muutoksia. Ihmistieteet kertovat kansalaisosallistumisen, päätöksenteon perustelujen avoimuuden ja luonnonvarapolitiikan vaikutusten ennakoimisen ja tunnistamisen tärkeydestä.

Tiedeneuvo luo ajankohtaisia näkymiä etenkin yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden asemaan luonnonvarapolitiikassa. Pitkän linjan tutkijat käyvät läpi omakohtaisesti tieteen, yhteiskunnan ja politiikanteon muutosta. Kirja on tarkoitettu kaikille luonnonvarapolitiikasta ja luonnonvarojen kestävästä käytöstä kiinnostuneille. Sitä voidaan käyttää myös oppimateriaalina sekä politiikan muotoilun apuna.


Katso myös näitä tuotteita