Terve-Suomesta moi-Suomeen — Henkilökohtaisia kohokohtia politiikasta 1960-luvulta nykypäivään

Arter, David
Nimeke: Terve-Suomesta moi-Suomeen — Henkilökohtaisia kohokohtia politiikasta 1960-luvulta nykypäivään
Tekijät: Arter, David (Kirjoittaja)
Ritvanen, Maarit (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517686969
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Politiikka
Yhteiskunta
Kirjat aiheittain
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: politiikantutkijat, britit, yhteiskuntakuvaus, poliittinen kehitys, puolueet, poliitikot, poliittinen historia, henkilöhistoria, historia
E-kirja, 2018
EPUB
19,52 €

Mitä muukalaisella on kerrottavaa Suomen politiikasta?

Oli synkkä ja ukkosmyrskyinen yö, kun englantilainen opiskelija David Arter saapui ensimmäistä kertaa Seutulan lentokentälle vuonna 1965. Pian hän työskenteli englannin kielen opettajana Imatralla. "Opin enemmän suomea kuin aikuisoppilaani englantia. Mutta heidän urheat yrityksensä selittää vuoden 1961 noottikriisin aiheuttamaa massapsykoosia saivat minut todella kiinnostumaan Suomen politiikasta", Arter sanoo.

Politiikantutkija Arter kuvaa suomalaisen politiikan psyyken kehitystä 1960-luvulta nykypäivään. "Olen omistautunut Suomen politiikan tutkimukselle yli puoli vuosisataa", Arter toteaa. Tämä teos käsittelee muun muassa kahta jytkyä (1970 ja 2011), kahta juhannuspommia (1979 ja 2003), Julma-Juhaa sekä vuoden 1987 kassakaappisopimusta.

"Suomen politiikka on todella kiehtovaa, mutta sitä koskeva tutkimus on useinkin niin puisevaa että sitä lukiessa tahtoo nukahtaa." Kirjallaan David Arter haastaa hallitsevan tavan puhua politiikasta, jossa ei nähdä metsää puilta eikä kokonaisuutta voi kuvata ilman numeroita. "Olen haastatellut lukemattomia suomalaisia politikkoja, mukaan lukien seitsemää pääministeriä ja yhtä melkein pääministeriä eli Paavo Väyrystä."

David Arter opettaa ja tutkii politiikkaa johtamiskorkeakoulussa Tampereen yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita