Terapeuttinen valta — Onnellisuuden ja hyvinvoinnin jännitteitä 2000-luvun Suomessa

Brunila, Kristiina; Harni, Esko; Saari, Antti; Ylöstalo, Hanna
Nimeke: Terapeuttinen valta — Onnellisuuden ja hyvinvoinnin jännitteitä 2000-luvun Suomessa
Tekijät: Brunila, Kristiina (Toimittaja)
Harni, Esko (Toimittaja)
Saari, Antti (Toimittaja)
Ylöstalo, Hanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688840
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.8.2021
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 367
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valta, psykologisointi, haasteet (ongelmat), hyvinvointi, sosiaaliset ongelmat, mielenterveysongelmat, kuntoutus, elämänhallinta, tukeminen, instituutiot, hyvinvointiala, vallankäyttö, sukupuolittuminen, yrittäjyys, hyvinvointivaltio
Avainsanat: terapiat, valta
Pehmeäkantinen kirja, 2021

37,90 €

Terapeuttiset käytännöt nähdään ratkaisuna mitä moninaisimpiin yhteiskunnallisiin ongelmiin, kuten työttömyyteen, koulupudokkuuteen, syrjintään, työuupumukseen ja rikollisuuteen. Suomessa ja muissa länsimaissa psykologiasta ja eri terapiamuodoista ammentavat keskustelut ja käytännöt ovat levinneet osaksi laajempaa kulttuuria.

Hyvinvoinnista ja mielenterveydestä on tullut median keskeisiä puheenaiheita. Eri ihmisryhmien - kuten nuorten tai työttömien - nähdään olevan toipumisen tarpeessa. Asiantuntijat, valmentajat, ohjaajat, opettajat, kehittäjät, konsultit ja tutkijat tarjoavat ohjeita oman elämän optimointiin, hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja onnellisuuden saavuttamiseen.

Teos lähestyy näitä ilmiöitä 2000-luvun Suomessa terapeuttisen vallan käsitteen avulla. Terapeuttinen valta kutsuu yksilöitä muokkaamaan itseään yhteiskuntaan paremmin sopivaksi. Vallan muotona se on jännitteinen: yhtäältä se muokkaa ihmisiä tehokkaiksi ja itsestään vastuuta kantaviksi kansalaisiksi, toisaalta se tarjoaa myönteisiä kokemuksia voimaantumisesta ja oman elämän hallinnasta.

Teos on ensimmäinen laaja suomenkielinen katsaus terapeuttisen vallan tutkimukseen. Se tarjoaa ajankohtaista ja monitieteistä tietoa terapeuttisen vallan ilmenemisestä niin politiikan, työn, hyvinvointiyhteiskunnan instituutioiden kuin henkilökohtaisen elämänkin alueella.


Katso myös näitä tuotteita