Tennis — Radikaali historia

Berry, David
Nimeke: Tennis — Radikaali historia
Tekijät: Berry, David (Kirjoittaja)
Henttonen, Tatu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517689397
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.5.2021
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 79.35 Tennis
Avainsanat: tennis, urheiluhistoria, sosiaalihistoria
Pehmeäkantinen kirja, 2021

28,90 €

Tennis on tähtien, ammattilaisten ja urheilubrändien historiaa, mutta se on myös harrastajien, maahanmuuttajien, sosialistien ja aktivistien historiaa. 1900-luvun alun suffragetit yrittivät polttaa Wimbledonin, vaikka tänä päivänä tennis nähdään sukupuolinäkökulmasta poikkeuksellisen tasa-arvoisena lajina.

Tenniksellä on elitistinen maine. Kuitenkin tennis on toiminut myös sukupuolten välisen tasa-arvon, etnisten ryhmien, seksuaalivähemmistöjen ja jopa luokkakamppailujen pelikenttänä. Historiansa alkuvaiheessa naismaisena pidetty peli vetosi lukeneistoon ja taiteen ystäviin, koska se perustui fyysisen voiman lisäksi tyyliin ja oveluuteen. 1900-luvun mittaan tennis nousi tärkeään rooliin keskiluokan seuraelämässä ja julkisten puistojen ajanvietteenä. Tennisseuroissa juotiin yhdessä teetä, tehtiin talkootöitä ja tutustuttiin tulevaan elämänkumppaniin.

Tennis - radikaali historia nostaa esiin unohdettuja hahmoja, aktivisteja ja mielenkiintoisia henkilökuvia. Viktoriaanisesta Englannista nykypäivään ulottuva kirja edustaa pikemminkin sosiaali- kuin urheiluhistoriaa. Mittavaan taustatyöhön pohjautuva kirja on suunnattu kaikille tenniksen ystäville.

David Berry on BBC:n dokumenttielokuvaohjaaja ja intohimoinen tennisharrastaja.


Katso myös näitä tuotteita