Talventörröttäjät — Suomen luonnonvaraiset ruohot ja heinät talvella

Huhta, Ari-Pekka
Nimeke: Talventörröttäjät — Suomen luonnonvaraiset ruohot ja heinät talvella
Tekijät: Huhta, Ari-Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685351
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 222
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Ympäristö
Kirjastoluokka: K57 KASVITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: talventörröttäjät, heinäkasvit, ruohovartiset kasvit, lajinmääritys, kasvupaikat, levinneisyys, luonnonkasvit, kasvit, kasviot
Lähde talvikasviretkelle! Talvisillakin kasveilla on tarinansa kerrottavana. Talventörröttäjät-kirja johdattaa havainnoimaan niitä lukuisia kasveja, jotka kurottavat kuivuneet vartensa ja kukintonsa siemenineen lumenpinnan yläpuolelle.

Talventörröttäjät on ensimmäinen Suomen oloihin soveltuva, talviasuisten heinien ja ruohojen tunnistamiseen tarkoitettu teos. Se palvelee sekä aloittelevaa että pidemmälle ehtinyttä harrastajaa. Teos esittelee yli 70 lajia, useimmat sellaisia, jotka on helppo löytää lähiluonnosta. Tunnistamisen helpottamiseksi lajit on järjestetty kirjassa kasvupaikoittain joutomaiden, rantojen, niittyjen ja metsien lajeiksi. Jokaisesta lajista on talvikuvan rinnalla myös kesäkuva. Kirja kertoo myös talventörröttäjien elintavoista, muun muassa siitä, miten ne ovat erikoistuneet levittämään siemeniään ¬hankea pitkin.

Kirjoittaja, FT, dosentti Ari-Pekka Huhta työskentelee yliopisto-opettajana Turun yliopiston biologian laitoksella.


Katso myös näitä tuotteita