Suomen ympäristöhistoria 1700-luvulta nykyaikaan

Ruuskanen, Esa; Schönach, Paula; Väyrynen, Kari
Nimeke: Suomen ympäristöhistoria 1700-luvulta nykyaikaan
Tekijät: Ruuskanen, Esa (Toimittaja)
Schönach, Paula (Toimittaja)
Väyrynen, Kari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688994
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,90 € (39,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 473
Tuoteryhmät: Historia
Ympäristö
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ympäristöhistoria, luontosuhde, ihminen, luonto, ympäristö, muutos, ympäristönmuutokset, teollistuminen, luonnonvarat, ympäristönsuojelu, ilmastonsuojelu, ympäristötietoisuus, ympäristöpolitiikka, kansainvälinen yhteistyö, historia
E-kirja, 2021
PDF
34,90 €

"Suomen ympäristöhistoria 1700-luvulta nykyaikaan" selvittää ihmisen ja muun luonnon välisiä suhteita ja niiden moninaisia muutoksia. Kirja tarkastelee ihmistä osana luontoa tavalla, joka painottaa kulttuurin, yhteiskunnan, talouden, luonnon ja ilmaston monimutkaisia ja ylirajaisia kytköksiä.

Viimeisten kolmen vuosisadan aikana ihmisen toiminnan vaikutukset ovat olleet nopeampia, laaja-alaisempia ja kauaskantoisempia kuin koskaan ennen. 1700-luvulta alkaen ihmisten suhde ympäristöön alkoi rakentua yhä monimutkaisemmalla tavalla. Teollistuminen, maailmankaupan kasvu, kaupungistuminen sekä siirtyminen fossiilisiin energiajärjestelmiin on muovannut niin globaalisti kuin Suomessakin elämää ja ympäristöä. Suomi ei kehittynyt irrallaan muusta maailmasta eikä kulkenut täysin erillistä polkua luonnon hyödyntämisessä, vaikka luontopolitiikka olikin pitkälti kansallisessa päätäntävallassa.

Ihmisen tavoittelemat ja aiheuttamat aineelliset muutokset ovat ulottuneet kallioperästä ilmakehään ja vesiympäristöistä elonkirjoon. Oman huomionsa kirjassa saavat lisäksi ihmisten käsissä olevat muutosvoimat - kuluttaminen, energiajärjestelmä, ympäristöajattelu ja -politiikka sekä kansainvälinen ympäristönsuojeluyhteistyö.


Katso myös näitä tuotteita