Suomen mediamaisema

Nordenstreng, Kaarle; Nieminen, Hannu
Nimeke: Suomen mediamaisema
Tekijät: Nordenstreng, Kaarle (Kirjoittaja)
Nieminen, Hannu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686556
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.10.2017
Hinta: 31,94 € (29,04 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 363
Tuoteryhmät: Media & journalismi
E-kirjat
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Avainsanat: äänitteet, sanomalehdet, sananvapaus, media-ala, uutisvälitys, Suomi, oikeudellinen sääntely, aikakauslehdet, joukkoviestimet, elokuva, sosiaalinen media, viestintäpolitiikka, kuvatallenteet, joukkoviestintä, kirjastolaitos, kielelliset vähemmistöt, radio, lehdistö, video, Internet, kirjatuotanto
Pehmeäkantinen kirja, 2017

45,00 €

Joukkoviestinten käyttö on kasvanut Suomessa kansainvälisesti huimiin mittoihin: nykysuomalaisen arjessa joukkoviestimet ovat läsnä yli kahdeksan tuntia vuorokaudessa eli noin puolet valveillaoloajasta. Mediateollisuuden liikevaihto on noussut yli kolmen miljardin euron. Sen bruttokansantuoteosuus ei kuitenkaan ole jatkanut aikaisempaa kasvuaan 2000-luvulla, vaan yhteiskunta medioituu yhä enemmän muillakin elämänaloilla erityisesti internetin välityksellä.

"Suomen mediamaisema" sisältää perustiedot suomalaisen median nykytilasta sen kaikilla lohkoilla: lehdistössä, radiossa, televisiossa, uutisvälityksessä, kirjallisuudessa, elokuvassa, kuvatallenteissa, äänitteissä, kirjastoissa sekä kielivähemmistöjen mediassa. Uusia mediamuotoja ja viestintäpolitiikkaa käsitellään omissa luvuissaan kirjan lopussa. Kirjoittajina ovat alan johtavat asiantuntijat.

Suomen runsaskasvuinen mediamaisema piirtyy tässä teoksessa tuotannon ja jakelun rakenteiden kautta. Näiden joukkoviestinnän instituutioiden tunteminen on välttämätöntä sekä alan opiskelijoille että ammattilaisille ja se on lähtökohtana myös mediasisältöjä ja vaikutuksia koskevalle tutkimukselle.


Katso myös näitä tuotteita