Suomalaisen yhteiskunnan historia 1400-2000 — Osa 2: Yhteisöt ja identiteetit

Markkola, Pirjo; Niemi, Marjaana; Haapala, Pertti
Nimeke: Suomalaisen yhteiskunnan historia 1400-2000 — Osa 2: Yhteisöt ja identiteetit
Tekijät: Markkola, Pirjo (Toimittaja)
Niemi, Marjaana (Toimittaja)
Haapala, Pertti (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970311
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.1.2023
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 536
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntakehitys, vuorovaikutus, yhteisöt, identiteetti, paikallisyhteisöt, perheet, maaseutu, kaupungit, yhteiskuntaluokat, professiot, uskonto ja uskonnot, vähemmistöt, sodat, historiankirjoitus, kansallinen identiteetti, Suomi-kuva, suomalaisuus, keskiaika, uusi aika, Ruotsin vallan aika, autonomian aika, itsenäisyyden aika, yhteiskunnallinen muutos, historia
"Koskaan ei ole ollut yhtä Suomea ja yhtä kansaa, vaan maata on asuttanut vaihtuva joukko ihmisiä, jotka alkoivat kokea alueen omakseen.”

Kirjassa tutkitaan yhteisöjä ja identiteettejä suomalaisen yhteiskunnan historiassa. Yhteisöt nähdään kirjassa yhteenkuulumisen tiloina, jotka tuottavat kollektiivisia identiteettejä, esimerkiksi osallisuutta perheeseen, sukuun, paikallisyhteisöön, kirkkoon, säätyyn tai kansakuntaan.

Yhteisöllisyys perustuu määrittelyyn siitä, keihin kuulumme ja keihin emme. Suomi on koostunut erilaisista paikoista, yhteisöistä, uskomuksista ja yhteyksistä, eikä käsitys suomalaisuudesta ei ole pysynyt muuttumattomana.

Kirjassa kuvataan elävästi ja arjen tasolta sitä vaihtuvaa moninaisuutta, joka aikanaan on tarkoittanut ihmisille suomalaisuutta. Nyt nähtynä se on ylirajaista vuorovaikutusta.

Kirja on toinen osa "Suomalaisen yhteiskunnan historiasta 1400-2000".


Katso myös näitä tuotteita